Itt a világ legvékonyabb 15,6 colos ultrabookja

A LaVie X lehet a világ legvékonyabb 15,6 colos képátlójú LCD kijelzővel érkező ultrabookja.

Itt a világ legvékonyabb 15,6 colos ultrabookja

Az ultrabookok piacán komoly küzdelem zajlik a különböző gyártók között, ugyanis mindenki vékonyabb ultrabookokkal szeretne előrukkolni, mint konkurensei. Ez van, hogy sikerül, van hogy nem, de a tendencia remekül megfigyelhető: az ultrabookok egyre kecsesebbek, egyre vékonyabbak. A szegmens számára komoly löketet adhat majd a General Electric nemrégiben bemutatott speciális hűtési eljárása, de amíg az megérkezik, addig sem kell lemondanunk a vékonyabbnál vékonyabb ultrabookokról.

Ezúttal a NEC japán részlege rukkolt elő egy különleges, szupervékony ultrabookkal, amelyről a gyártó illetékesei egyenesen azt állítják: jelenleg ez a legvékonyabb 15,6 colos képátlójú LCD kijelzővel ellátott ultrabook. A Lavie X típusú újdonság 375 x 255 x 12,8 milliméteres mérettel érkezik, azaz jól látható, hogy tényleg szupervékony a maga 12,8 milliméteres vastagságával.

A 1,59 kilogrammos újdonság innovatív hűtési megoldásainak köszönheti kecsességét. A termék 15,6 colos képátlójú, LED-es háttérvilágítással ellátott LCD kijelzője 1920 x 1080 pixeles natív felbontást alkalmaz. A ház belsejében egy Intel Core i7-3517U típusú központi egység lapul, méghozzá 4 GB-nyi rendszermemória, illetve egy 256 GB-os SSD meghajtó társaságában. A videó vezérlő szerepét a processzorban lapuló Intel HD Graphics 4000-es IGP tölti be, videokártya ezúttal érthedő módon nincs.

Az előtelepített Windows 8-as operációs rendszerrel érkező Lavie X mindent tartalmaz, amire csak szükség lehet. A repertoárban 802.11 b/g/n típusú WiFi adapter, Bluetooth 4.0+HS adapter, két USB 3.0-s port, egy két megapixeles beépített webkamera és egy SDHC/SDXC memóriakártya-olvasó egyaránt jelen van. Videó kimenetből ezúttal egy HDMI portot kapunk, így a kecses újdonság könnyedén monitorhoz, illetve HD televízióhoz csatlakoztatható.

A LaVie X várhatóan december 27-én jelenik meg kereskedelmi forgalomban, az azonban egyelőre rejtély, hogy a fenti konfiguráció ára pontosan hogyan alakul.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward