Itt a világ legkisebb NFC chipje

A friss NFC chip kisebb, energiatakarékosabb és költséghatékonyabb a jelenleg forgalomban lévő megoldásoknál.

Itt a világ legkisebb NFC chipje

A Qualcomm Atheros – ami a Qualcomm leányvállalata – egy új NFC chipet mutatott be, amely a QCA1990-es típusjelzést kapta. A friss NFC vezérlőchip azért különleges, mert nem csak rendkívül alacsony fogyasztás mellett üzemel, de ezzel együtt helytakarékos is, méghozzá annyira, hogy kiérdemelte a világ legkisebb NFC chipjének járó címet.

Az NFC (Near-Field Communication) technológia a jövőben egyre fontosabb szerepet tölthet majd be a mobil eszközök szegmensében. Az eljárás segítségével egymáshoz közel elhelyezett készülékek között adatcsere végezhető, de a technológia biztonságos fizetéshez is használható – manapság már több üzletben alkalmazzák is.

A QCA1990-es modell a napjainkban forgalomban lévő NFC chipeknél 50%-kal kevesebb helyet foglal, ami nem elhanyagolható előny. A friss chipet a Qualcomm Atheros WCN3680-as chipjébe is zökkenőmentesen integrálni lehet – ez a chip egyébként kétsávos 802.11ac WiFi, Bluetooth 4.0 és FM támogatást egyaránt kínál.

Az új NFC chip támogatja a platformszintű integrációt a Qualcomm Snapdragon S4-es SoC egységek, valamint a következő generációs SoC-ok és modemek esetében, így a Qualcomm OEM partnerei számára könnyedén kínálhat NFC támogatást a különböző okostelefonokhoz, illetve táblákhoz.

Az új chip RF antennateljesítmény tekintetében az EMVCo és az NFC Forum követelményeinek tökéletesen megfelel, sőt, túl is teljesíti azokat. A chip  a jelenleg alkalmazott antennákhoz képest nyolcad akkora antennákkal is képes üzemelni, ami az OEM partnerek számára költségmegtakarítást jelent, így összességében jelentősen olcsóbban kínálhatnak eszközeikhez NFC támogatást.

Az újdonság persze az akkumulátoridővel is takarékoskodik, hála fejlett energiagazdálkodásának. A chip emellett  több biztonsági opciót is támogat, legyen szó beágyazott vagy akár SIM alapú megoldásokról. További jó hír, hogy a chip egyidejűleg akár több biztonsági opciót is képes kezelni, így akár két SIM kártyával dolgozó mobil környezetben is helytállhat.

Az előzetes teszteknek köszönhetően az új NFC chip megfelel a különböző fizetési sémák, mobilszolgáltatók és OEM partnerek elvárásainak. A QCA1990-es chip első mintapéldányai a következő év első negyedévében készülnek el, az újdonsággal felszerelt termékek pedig a következő év harmadik negyedévében debütálhatnak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward