Iris Plus iGPU-t kaphat az új Intel NUC sorozat

A három új modell szokás szerint kétféle kivitelben érkezik, alapjukat pedig Coffee Lake-U sorozatú processzorok adják.

Iris Plus iGPU-t kaphat az új Intel NUC sorozat

Az Intel új, Bean Canyon sorozatú NUC sorozat bemutatására készül, amelynek tagjai Iris Plus iGPU-t kaphatnak. Az újdonságok Coffee Lake-U sorozatú processzorral érkeznek, alapterületük pedig mindössze 117 x 112 milliméter lesz. Végleges dizánjukról egyelőre nincsenek fotók, így a korábban bemutatott Dawson Canyon NUC konfigurációkkal illusztráltuk, mi várható.

Galéria megnyitása Hasonló dizájnt kaphatnak az új modellek is Magasság terén szokás szerint két verzió áll rendelkezésre: a kompakt modellek nem lesznek magasabbak 36 milliméternél, míg a 2,5 hüvelykes SATA meghajtót is fogadó példányoknál már 51 milliméteres magasságra kell számítani. Utóbbiaknál Intel Optane Memory támogatás is szerepel majd a kínálatban, ami kifejezetten jól jöhet, ha 2,5 hüvelykes merevlemezben gondolkodunk, ugyanis a 3D Xpoint memóriával szerelt, írási gyorsítótárként működő M.2-es SSD kártya sokat javít a rendszer rugalmasságán. A DDR4-es rendszermemóriát fogadó, So-DIMM memóriafoglalattal szerelt apróságok többféle processzorral is elérhetőek lesznek, ám ezek mindig alaplapra forrasztva, BGA tokozással érkeznek, ahogy azt már megszokhattuk.

A legolcsóbb modellben egy Intel Core i3-8109U processzor kap helyet, amely két maggal és négy szállal dolgozik, méghozzá 3 GHz-es alap- és 3,6 GHz-es maximális boost órajel mellett, 4 MB-nyi megosztott harmadszintű gyorsítótárral.

Egy lépcsőfokkal feljebb már a Core i5-8259U processzor foglal helyet a maga négy magjával és nyolc szálával. Ez a változat már 2,3 GHz-es alap- és 3,8 GHz-es maximális boost órajelet alkalmaz, harmadszintű megosztott gyorsítótára pedig 6 MB-os. A leggyorsabb változat már Core i7-8559U processzorral érkezik, ami ugyancsak négy maggal és nyolc szállal rendelkezik. Az alapórajel itt már 2,3 GHz lesz, ami a Turbo Boost funkció hatására akár 4,5 GHz-ig is emelkedhet, harmadszintű megosztott gyorsítótárból pedig 8 MB-nyi lapul a fedélzeten.

A felsorolt processzorok mindegyike Intel Iris Plus Graphics 655-ös iGPU-t kap, ami 128 MB-nyi eDRAM-mal is rendelkezik. Az iGPU a Core i3-as és Core i5-ös processzoroknál 1050 MHz-es, a Core i7-es csúcsmodellnél pedig 1200 MHz-es burst órajelet alkalmazhat.

Galéria megnyitása

Mindegyik új processzor 28 wattos TDP kerettel gazdálkodik, valamint mindketten maximum 32 GB-nyi DDR4-es rendszermemória kezelésére képesek. Megjelenésükre az elkövetkező hetek folyamán számíthatunk, így várható ajánlott végfelhasználói áraikról is hamarosan lehullhat a lepel.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward