Intel: új gyár épül Izraelben

Az AMD nagy riválisa a legfrissebb hírek szerint nagy tervek megvalósításába kezdett. A vállalatnál az utóbbi időben kétségtelenül eseménydúsan zajlik az élet: néhány hete az EU rekordbírságot szabott ki a cégre, amit a processzorpiacon tanúsított versenyellenes magatartás miatt kell megfizetnie az Intelnek, ám ez sem szegi kedvét az illetékeseknek abban, hogy újabb gyár építését tervezgessék.

Intel: új gyár épül Izraelben

Az AMD riválisa a legfrissebb hírek szerint nagy tervek megvalósításába kezdett. A vállalatnál az utóbbi időben kétségtelenül eseménydúsan zajlik az élet: néhány hete az EU rekordbírságot szabott ki a cégre, amit a processzorpiacon tanúsított versenyellenes magatartás miatt kell megfizetnie az Intelnek, ám ez sem szegi kedvét az illetékeseknek abban, hogy újabb gyár építését tervezgessék.

A hírek szerint az új üzemet Izraelben építik majd fel, ami már csak azért sem meglepő, mert a vállalat az elmúlt évek folyamán már épített a térségben memória chipek és processzorok készítésével foglalkozó gyárakat. Az Intel képviselői a Reuters forrásai szerint már tárgyalásokba kezdtek az izraeli kormánnyal a beruházással kapcsolatban. Az új üzem felépítése az aktuális információk szerint az Intelnek nagyjából 2,5 milliárd dollárjába fog kerülni.

Az Izrael déli részén felépülő üzemben – ha minden a tervek szerint alakul – majd csak 2012 folyamán indulhat meg a különböző chipek sorozatgyártása.  Érdekesség, hogy az új gyár egy már meglévő, azaz a FAB 28-as névre keresztelt üzem közelében fog elhelyezkedni. Az Intel szóvivője a megkeresésekre nem kívánt reagálni, vagyis az értesüléseket sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta, így a gyárépítéssel kapcsolatban további részletek egyelőre nem állnak rendelkezésre.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward