Intel Atom SoC beépített WiFi adapterrel

Az IDF 2012 alkalmával sok érdekességről lehullott a lepel. Köztük volt egy olyan Atom SoC is, amelyben WiFi adapter lapult.

Intel Atom SoC beépített WiFi adapterrel

A Rosepoint kódnévre hallgató következő generációs Intel Atom processzor a két x86-os CPU mag, valamint a DDR3-as memóriavezérlő mellett érdekességként WiFi adaptert is tartalmaz. A 32 nm-es csíkszélességgel készülő újdonság esetében a WiFi vezérlő ugyanazon a lapkán foglal helyet, amelyen a többi komponens is. A WiFi vezérlő integrálása azért fontos, mert így még kompaktabb, még hatékonyabb energiafelhasználás mellett üzemelő konfigurációk gyárthatóak.

A Rosepoint SoC jelenlegi formájában persze korlátokkal küzd, ugyanis csak és kizárólag 2,4 GHz-es frekvenciatartományban üzemelő WiFi adapter kaphat rajta helyet. A SoC fejlődésével idővel újabb kapuk nyílhatnak meg a mérnökök előtt, így a SoC fejlettebb szolgáltatásokkal érkezhet, azaz már nem csak a WiFi hálózatokhoz, hanem a mobil adathálózatokhoz is csatlakozhat és beépített antennával is rendelkezhet.

A Rosepoint fejlesztése még jelenleg is zajlik, így ezúttal egyfajta fejlesztési mérföldkő eléréséről van szó. Az új fejlesztés köré épülő Intel Atom SoC egységek megjelenésére az elkövetkező két éven belül nem igazán van esély.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward