InSomnia - Ígéretes taktikai RPG

A MONO november elején indított Kickstarteres gyűjtést, 70,000 dolláros célkitűzéssel, de mivel nem ment túl jól a dolog, leállították azzal a felkiáltással, hogy januárban újra próbálkoznak.

InSomnia - Ígéretes taktikai RPG

Az InSomnia egy kooperatív taktikai szerepjátéknak készül már több mint egy éve. Az alkotói november elején elindítottak neki egy Kickstarteres gyűjtést, 70,000 dolláros célkitűzéssel, de mivel nem ment túl jól a dolog, leállították azzal a felkiáltással, hogy januárban újra próbálkoznak. Ez jó döntésnek látszik, mivel a november-decemberi időszak a karácsonyi őrületé, amikor az emberek kész produktumokra vágynak, amit a fa alá tehetnek, nem pedig egy ígéretre, amit a Kickstarteren vásárolhatnak.

Mivel a játékkal januárban újra szerencsét próbál a MONO, nézzük inkább meg, hogy miről is van szó. Az InSomnia egy sötét hangulatú, retro-futurisztikus dízelpunk stílusú, taktikai elemekkel tűzdelt, egyedi mechanikákkal megáldott RPG, ha már minden áron egy besoroló matricát akartok ráragasztani.

A MONO szerint a mostani online szerepjátékokkal az a baj, hogy hiányzik belőlük a bizonytalanság, a váratlan szituációk, a nem lineáris történeti struktúrák és a meglepetések. Az InSomnia ezt akarja áthidalni, egyjátékos, kooperatív és PVP módban is. Lesznek például nagyszabású globális küldetések, amikben 60 játékos vehet részt, valamint procedurálisan generált események, küldetések és elfoglaltságok, amikkel lefoglalhatjuk magunkat. Óriási hangsúlyt fektetnek az NPC karakterek mesterséges intelligenciájára, ami fokozza a játékban való elmerülést.

A játék fejezetekre lesz osztva, szóval akármikor is csatlakoztok, beléptek egy állandóan folyó történetbe, amit rendszeresen frissítenek. Egy olyan karakter aki 6 hónappal a start után születik, már más kezdőkondíciók között találja majd magát. A történet előrehaladtával fontos döntéseket kell majd meghoznotok, amik meghatározzák majd a szereplőtök jövőjét, de az InSomnia világára is hatással lesznek. Az mostani MMO játékokban nincs ilyen (itt fontos megjegyezni, hogy az InSomnia nem MMO-nak készül, szerepjáték lesz online elemekkel), kíváncsiak vagyunk, itt hogyan gondolják ezt megvalósítani.

A sztori egy hatalmas, félig kihalt űrállomáson, az Arkon játszódik, mely lassan halad egy titokzatos bolygó felé (ez az Evacuation Point). Az Ark lakói a nomanok, egy olyan nép, akik századokkal ezelőtt elhagyták anyabolygójukat, miután az lakhatatlanná vált egy óriási háború következményeként. Ez a háború a Noma köztársaság és a SORG rezsim között dúlt... Mi egy Nomanként ébredünk fel a krióból (cryogenic sleep) 20 év után, szóval első körben azt próbáljuk kitalálni hasonlóan járt telepes társainkkal, hogy mi történt a világban, amíg aludtunk.

A finanszírozásról annyit, hogy az alkotók nem szeretik sem az ingyenesen játszható modellt, sem pedig a DLC-ket, ezért a játékot egyszer kell majd megvenni, ami mellett lesz egy játékon belüli shop is, ahol kizárólag kozmetikai tárgyak lesznek kaphatók. Erre a szerverek fenntartása miatt van szükség. További részleteket a Kickstarter oldalon találtok, nézzetek körül, januárig lesz időtök eldönteni, hogy bizalmat szavaztok-e a csapatnak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward