Ingyenes streaming rádiót indított a Sonos

A Sonos Radio a vállalat hangszóróit alkalmazóknak szól, és a felhasználói élmény emelését tartja elsődlegesnek.

Ingyenes streaming rádiót indított a Sonos

A Sonos hosszú ideje fejleszt hangszórókat, elsősorban vezeték nélküli eszközökben gondolkodik. A vállalat termékei rendkívül népszerűek, és általában egy lapon említik ezeket más nagy gyártók termékeivel. Szobákon átívelően tudnak szórakozást nyújtani a Sonos rendszerek és kényelmesen használhatóak. De a jelek szerint ennyi már nem volt elég a Sonos számára, és úgy határozott, hogy ingyenes zenestreaming bizniszbe fog.

Meglehetősen nagy fába vágta a fejszéjét a Sonos, és elkezdett saját tartalmat szolgáltatni. A Sonos Radio néven létrehozott megoldás ingyenesen lesz használható mindenki számára. Azoknak, akik már eleve használják a Sonos alkalmazást, nem kell mást tenniük, csak frissíteni az applikációt, és máris elérhető lesz a hangszórókhoz dedikált szoftverben a szolgáltatás. A vállalat globálisan egyszerre indította ezt el, hogy senkinek ne kelljen rá várnia.

Galéria megnyitása

A Sonos eddig ügyesen lavírozott előre, és a Radio esetében is több mint valószínű, hogy jó döntést hozott azzal, hogy nem külön appot indított, hanem a hangszóróihoz dedikált programon belül oldotta meg a szolgáltatás elhelyezését. Így azok, akik vesznek egy Sonos terméket, azonnal elkezdhetik a zenehallgatást a konfigurálást követően. Nem kell azon gondolkodniuk, hogy melyik másik zenestreaming megoldással próbálják ki az újdonságukat.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a Sonos vásárlók nagy százalékban hallgatnak rádiót a termékeken. „A Sonos a szolgáltatást folyamatosan frissíti új csatornákkal és globális rádiókkal, a teljes Sonos rendszeren belül pedig a Sonos Radio kiegészíti a már eddig is 100 feletti streaming szolgáltatást, amelyek együtt több mint 60 ezer állomást fognak össze.” – olvasható a vállalat rövid közleményében.

Galéria megnyitása

Az újdonság egészen összetett módon működik. A Sonos Radio megnyitása után rengeteg különböző módon válogatott csatornák közül lehet szemezgetni igény szerint. A Sonos Presents szekción belül a speciális összeállítások találhatóak, ahol új zenéket lehet felfedezni, itt vannak ismert személyiségek által létrehozott összeállítások is.

A Sonos Stations alatt tematikusan összehangolt tartalmak találhatóak. A Local Radio szekció pedig elképesztő mennyiségű rádióadót vonultat fel, melyek tartalom szerint vannak bontva, lehet hallgatni híreket is, ha éppen azt szeretne a felhasználó.

Galéria megnyitása

A Sonos Presentsen belül a vállalat elindította a Sonos Sound System címszó alatt a saját adóját is, ami egy kicsit hasonló lehet majd, mint az Apple esetében a Beats 1. Ezen ismert előadók legfrissebb zenéi csendülnek majd fel, és klasszikus műsorokkal is számolni lehet, amiknek a száma idővel folyamatosan bővülhet.

A Radio kapcsán a Sonos első embere, Patrick Spence vezérigazgató elmondta, hogy ez csak a kezdet. A Sonos Radio mellett a vállalat szakemberei más egyéb szolgáltatásokon is dolgoznak. A cél minden kétséget kizáróan az, hogy a felhasználók ne csak egy szimpla terméket, hanem élményeket kapjanak, és a zenestreaming fejlesztés révén az emberek minden eddiginél jobb élményben részesülhetnek majd a legjobb tartalmak kiemelése révén.

Végül azt is el kell mondani, hogy a minőséget tekintve mire lehet számítani. Ebből a szempontból a Sonos Radio sajnos nem teszi magasra a lécet. A szolgáltatás 128 kbps-os minőségben fog menni kezdetben, ami a rádiócsatornáknál még nem is lenne különösebben gond, de az egyedileg válogatott tartalmak esetében örömmel láttunk volna ennél magasabb minőséget. Azt is megtudhattuk, hogy az Amazon Alexa és a Google Assistant még nem támogatja a hangvezérléssel a rendszert, de ez idővel változhat.

A Sonos Radio ugyan mindenkinek elérhető mostantól, de egy kicsit mást kapnak az emberek a régiók függvényében. Egyebek mellett a Sonos Sound System például csak az Egyesült Királyságban, Kanadában, az Egyesült Államokban, Írországban és Ausztráliában lesz hallgatható. Kíváncsian várjuk, hogy beváltja-e majd a szolgáltatás a hozzáfűzött reményeket.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap