Ingyenes online tárhely Ubuntu-felhasználóknak

Megkezdte Ubuntu One elnevezésű fájlszinkronizációs szolgáltatásának bétatesztelését a Canonical, az Ubuntu Linux operációs rendszer mögött álló cég.

Ingyenes online tárhely Ubuntu-felhasználóknak

Megkezdte Ubuntu One elnevezésű fájlszinkronizációs szolgáltatásának bétatesztelését a Canonical, az Ubuntu Linux operációs rendszer mögött álló cég.

Az Ubuntu One legfőbb célja, hogy ingyenes, folyamatosan elérhető online tárhelyet kínáljon fájljainknak. Ez még önmagában elég kevés a sikerhez, azonban a cég ezt egy olyan alkalmazással spékeli meg, ami a rendszerbe beépülve jelentősen megkönnyíti a fájlok szinkronizálását (hasonlót már láthattunk a Dropbox-tól is). Ez azt jelenti, hogy a kliens telepítése után megjelenik egy Ubuntu One és azon belül egy My Files könyvtár a felhasználó mappájában, ahová ha fájlokat helyezünk el, akkor azt háttérben a rendszer szinkronizálja az online fiókunkkal. Ezeket az állományokat azután bárhonnan elérhetjük egy webböngészőn, vagy egy másik gép Ubuntu One-klienssén keresztül.

A rendszer külön érdekessége, hogy a fejlesztőknek lehetősége nyílik különböző alkalmazások fejlesztésére az Ubuntu One-ra alapozva, így egy komplett Cloud Computing megoldást lehet megvalósítani, úgyhogy ez a fájltároló/szinkronizáló szolgáltatás még csak a kezdet. Extraként megemlíthetjük azt is, hogy a felhasználók egymás között szabadon megoszthatnak fájlokat, amik aztán a másik félnél a Shared With Me mappában jelennek meg.

A rendszer egyelőre még zárt bétatesztelés alatt áll, azaz aki szeretné kipróbálni és véleményével formálni az Ubuntu One-t, annak meghívót kell kérnie az Ubuntu felhasználói közösségtől. A tesztelési fázis várhatóan az operációs rendszer következő változatának (9.10, Karmik Koala) kiadásakor, azaz októberben fog véget érni. Ingyenesen 2 GB-t tárolóhelyet kaphatunk, azonban ha ezzel nem vagyunk megelégedve, akkor 10 dolláros havidíj ellenében ezt 10 GB-ra növelhetjük. Ha valaki kedvett kapott az Ubuntu One-hoz, akkor az látogasson el a projekt hivatalos oldalára.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward