Ingyenes lett a Google One app néhány funkciója

A felhasználók már az ingyenes adatkeret mellett is igénybe vehetik majd a One alkalmazást, és már érik az iOS-es verziója is.

Ingyenes lett a Google One app néhány funkciója

A Google két évvel ezelőtt döntött úgy, hoz létrehozza a Google One szolgáltatást, melynek keretében az emberek egyetlen helyen tudták kezelni a biztonsági mentéseiket, a felhőben tárolt adataikat, azt, hogy éppen milyen adatcsomagot vesznek igénybe, de ha éppen arra volt szükség, akkor a cég szakembereitől is kérhettek gyors segítséget bármilyen kérdésben. Ez eddig fizetős volt, most viszont részben térítésmentesen igénybe vehető lett.

A Google One egy remek eszköz, és most már ingyen lehet telepíteni és használatba venni. Arról nincs szó, hogy ez teljesen díjtalan lesz a továbbiakban, de azok a funkciók, amik egyébként sem feltétlenül kötődtek benne extra szolgáltatáshoz, minden gond nélkül kihasználhatóak majd. Egészen pontosan kettő dolgot tesz ingyenessé a vállalat a programban, a biztonsági mentések készítését, valamint a tárolt adatok kezeléséhez szükséges eszközt.

Galéria megnyitása

Az Android operációs rendszert futtató eszközök tulajdonosai a Google One applikáció telepítését követően ezen keresztül felügyelhetik majd a biztonsági mentéseket, nyomon követhetik a mentett fájlokat érintő változásokat, például online kezelt dokumentumoknál. Gond nélkül fel lehet ezzel tölteni a fotókat, videókat, de akár az üzeneteket is, ha éppen arra van igény. A lehetőségeknek csak a 15 GB-os ingyenes adatkeret szabhat határt alapjában véve. De a menedzselési lehetőségek arra is megteremtik a módot, hogy szükség esetén könnyebben lehessen felszabadítani helyet.

A vállalat valószínűleg abban bízik, hogy ezzel a lehetőséggel több embert tud majd arra rávezetni, hogy még több tárhelyet vegyen igénybe, némi előfizetői díj ellenében. Az ingyenesség révén betekintést nyújt a felhasználóknak, hogy milyen egyszerűen lehet ezzel menedzselni a dolgokat, akik így könnyen kedvet kaphatnak a nagyobb tárkapacitásra való befizetésre.

Galéria megnyitása

Mennyibe kerül az extra tárhely a Google-nél? Nos, az ingyenesen igénybe vehető 15 GB-on felül a legkisebb adatkeret, amire be lehet fizetni, 100 gigás tárkapacitással szolgál. Ezt hazánkból havi 690 forint ellenében lehet igénybe venni, és a hosszabb távú kilátások esetén érdemes egy évre befizetni, mert így csak 6900 forintba kerül a szolgáltatás, tehát két hónap rögtön megspórolható. A prémium csomag már jóval drágább, 3590 forint havi szinten, ám itt már 2 TB biztosított, és egy évre előfizetve 2 havi díjat ennél is meg lehet spórolni.

Akik nem fizetnek, azok a Google-szakértők számára továbbra sem tehetnek majd fel kérdéseket, szóval ez a szolgáltatás továbbra is csak azoknak fog járni, akik valamilyen nagyobb adatcsomaggal gazdálkodnak térítés ellenében. Le kell mondani a család hozzáadásának lehetőségéről is, ami szintén csak a tárhelybővítést követően lesz biztosított, és még egyéb tagsági előnyei is lesznek azoknak, akik fizetnek.

A mostani változástól függetlenül, de még a Google One-hoz kapcsolódóan bejelentette a vállalat azt is, hogy már készül az applikáció iOS-re szabott változata is. Szóval belátható időn belül elérhetővé válhat majd az iPhone és iPad tulajdonosok számára is. A keresőóriás előre vetítette, hogy az Apple eszközökről is lehet majd menteni a multimédiás tartalmakat, naptári információkat és például a névjegyeket is.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap