Shop menü

ILYEN LEHET A GOOGLE ELSŐ HAJTOGATHATÓ OKOSTELEFONJA

Renderképek láttak napvilágot, amik állítólag már valóban a fejlesztés alatt álló eszközt ábrázolják.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Ilyen lehet a Google első hajtogatható okostelefonja

A Google egy ideje már dolgozik a Pixel okostelefon hajtogatható variánsán, és nem egyszer láttunk már állítólag renderképeket erről. De nagyjából tudni lehetett, hogy a képek aligha hitelesek, most viszont olyan ábrák jelentek meg, amik jó eséllyel tényleg fedik a valóságot.

Az eddigi renderekkel ellenétben itt nem csupán fogták az éppen aktuális Pixel okostelefon dizájnját, és azt húzták egy alap hajtogatható szerkezetre, a mostani konstrukció egy kicsit más. Nem jó vagy éppen rossz értelemben gondoljuk itt azt, hogy más, hanem tényleg szimplán nem a Pixeleknél mostanában látottot formavilág köszön itt vissza egy az egyben, de azért felismerhetőek a rokoni szálak.

Galéria megnyitása

A különleges Pixel arányai leginkább talán az Oppo Find N-nél látotthoz hasonlóak. Nem egy olyan keskeny forma köszön itt vissza, mint ami a Galaxy Z Foldra jellemző. Van egy teljes értékű külső képernyő, ami átlagos képarányúnak tűnik, a belső flexibilis képernyő pedig faltól falig nagy hasznos felületet biztosít. A keret fémből van a rendereken és számos antennacsíkot lehet itt felfedezni, de ezeknek az elhelyezkedése még biztosan másként fog alakulni.

Galéria megnyitása

A hátlapon található kameramodul széltében helyezkedik el a hátlapon, de nem fut le úgy a keretre, mint ahogy azt az utóbbi időben forgalomba került Pixelek esetében láthattuk. Három kamera szerepel  felvételeken. Nem tudni a specifikációról semmi érdemit, de az majdnem biztosra vehető, hogy a főkamera mellett van egy ultraszéles-látószögű egység és egy zoomolásra alkalmas megoldás is. A képeken látottakból az következik, hogy ez utóbbi nem periszkópos, de igazából ezt azért még nem kell biztos információként elkönyvelni.

Galéria megnyitása

Érdekes lesz technikai szempontból, hogy a zsanért a Google mérnökei miként fogják megoldani. Ezen a ponton szinte már annyi különböző receptet láttunk, amennyi hajtogatható mobil a boltok polcain landolt. Ezen is múlni fog az, hogy mennyire lesz érzékelhető például a képernyő felületén a gyűrődés. A rendereken szürke és fehér színben bukkant fel a Pixel Fold néven emlegetett eszköz.

A Google állítólag egyébként nagyon intenzív teszteknek veti alá a hajtogatható eszközt, ugyanis az a célja, hogy az összes ilyen mobilhoz mérten megfelelő megoldással rukkoljon elő. Szóval azt akarják elérni a fejlesztők, hogy igazából a Galaxy Z Fold mellett se maradjon szégyenben a termék a tartósság tekintetében. Ez pedig nem kis kihívás lehet.

Galéria megnyitása

Májusban jelenhet majd meg a Google hajtogatható mobilja, összekötheti a vállalat a leleplezését az I/O fejlesztői konferenciával. A termék ugyanazt a teljesítmény és kamera színvonalat igyekszik majd biztosítani, mint minden más Pixel is, de állítólag irtózatosan sokba fog kerülni. Mire minden földi jót belezsúfolnak a tervezők, akár 1800 dollár is lehet az induló ára a masinának. Ez több, mint amennyiből jelenleg kettő Pixel 7 megvásárolható.

Hosszú ideje várunk már arra, hogy magasabb fokozatra kapcsoljon a hajtogatható mobilok terjedése, ez idén sem következett be, alig jött ilyen újdonság az eddig meglévőkön felül. Talán jövőre már tényleg jöhet a szintlépés, de a mostani gazdasági kilátások mellett ebben sem érdemes reménykedni, a Pixel érkezése mindenesetre jót tehet a piac ezen szegmensének.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére