Így áll most a Half-Life: Alyx VR mentes módja és a játék eladásai

Az értékelései is biztatóak

Így áll most a Half-Life: Alyx VR mentes módja és a játék eladásai

A Valve News Network már többször előkerült itt az iPonon is, hiszen a csatorna tulajdonosa az egyik legnagyobb Valve rajongó a bolygón és bizony szeret mélyére ásni a dolgoknak.

Miután befejezte az Alyx végigjátszását, azonnal neki is látott a játékfájlokkivesézésének, ám igencsak hamar észrevette, hogy a Valve véletlenül a játék korábbi verzióit publikusan hagyta, így bármelyik vásárló hozzáférhetett az Alyx fejlesztői változatához. Vagyis a fejlesztők, hogy ne kelljen a játék készítése közben fel-le venni a szemüveget, természetesen egy másik, a játékosok számára nem elérhető verzióval dolgoznak. Tyler viszont hamar meg is találta ezek között a verziók között azt, amelyikkel a játék konkrétan végigjátszható 2D-s módban, egérrel és billentyűzettel.

Nos, azt mondja, hogy kis munkával lehet még pofozni az irányítást, de összességében már a videója elején leszögezi, hogy az egész élmény egyszerűen szar lesz, mert az Alyx-ot nem erre tervezték. Szerinte az Alyx a legjobb Valve játék a Portal 1 óta, viszont a 2D-s módja élvezhetetlen.

Elmondása szerint azért is volt egy teljesen működő 2D-s módja a játéknak, hogy a tesztelők, akik kipróbálták minőségellenőrzési célból, megbizonyosodjanak róla, hogy valóban fényévekkel jobb a játék VR-ban, hiszen arra tervezték. 

A másik hír az eladásokkal kapcsolatos. A Half-Life: Alyx első napon bekerült a TOP 25 egyszerre legtöbben játszott játék közé, mert egyszerre több, mint 40 000-en indították el a játékot. Több, egymástól független játék népszerűség mérő is, így a PlayTracker és a Steam Spy szerint is valahol 400 000 és 600 000 darabszámban kelhetett el a játék az első napokban, a PlayTracker szerint a Half-Life: Alyx 2020-ban az egyik legjobb rajtot produkálta Steamen (jobbat, mint pl. a Borderlands 3), egyedül csak a Doom Eternal volt nagyobb nála. Az Alyx-ra 300 000 előrendelő volt, ebből körülbelül 119 000 lehetett Valve Index felhasználó.

A játék jelenleg a kritikusok szerint nagyon jó értékeléssel rendelkezik és jelenleg év játéka várományos. A cikk írásakor 93 ponton áll, amivel 2020 eddigi legjobb címe minden platformot összevetve. A Steam értékelések 98% fölött állnak, tehát elmondható, hogy a közösség is elégedett. Fontosnak tartom megjegyezni, hogy a Valve-nak bár érdkesség, de nem olyan fontosak a bevételi számok, mint más fejlesztőknek, hiszen a Steam-en keresztül, a többi játék kiadásával rengeteg pénztartalékkal rendelkeznek.

Az iPon Half-Life: Alyx tesztje az utolsó simításokon esik át, elöljáróban elmondhatom, hogy a Valve ismét történelmet írt és egy hihetetlenül jó alkotást tett le az asztalra, éppen ezért nem is javaslom, hogy a lapos verziós végigjátszáson gondolkozz. Nem fogja megérni, mert csak a saját élményedet rontod el, azt, amit a Half-Life: Alyx csak VR-ban nyújthatna utánozhatatlanul számodra. Ha máshogy nem, keress a karantén után egy ismerőst, akinél kipróbálhatod.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap