IGP nélküli beágyazott processzorokat dobott piacra az AMD

Az R srozatot erősítő újdonságokhoz egy akció keretén belül 20% kedvezménnyel lehet videokártyát vásárolni, persze nem akármilyet.

IGP nélküli beágyazott processzorokat dobott piacra az AMD

Az AMD tavaly májusban mutatta be R sorozatú, Trinity lapkára épülő APU egységeit, amelyek a beágyazott rendszerek piacán szálltak harcba a konkurens megoldásokkal szemben. Most elérkezett az idő, hogy az R sorozat új tagokkal bővüljön: a napokban három friss egység mutatkozott be, amelyek APU helyett sokkal inkább CPU-nak minősülnek, ugyanis integrált videó vezérlőjük le van tiltva.

Az IGP nélküli R sorozatú központi egységek több felhasználási területen is jó szolgálatot tehetnek, így egyes vásárlók számára üdvözlendő lehet az AMD lépése, ugyanakkor az AMD is jól jár az üzlettel, hiszen az új modelleknél valószínűleg azért van letiltva, az IGP, mert az amúgy sem képes hibátlan működésre, azaz ezek a központi egységek egyébként veszteségként, selejtként jelentkeztek volna a statisztikákban. A termékek többek között nagy processzorteljesítményt igénylő hálózati adattárolókban is feltűnhetnek majd a nem is oly távoli jövőben, ahol nem feltétlenül kell melléjük videó vezérlő. Persze az AMD illetékesei azokra a felhasználókra is gondoltak, akik ütőképesebb videokártyával szeretnék felszerelni beágyazott rendszereiket - ezt később részletezzük.

A három új R sorozatú központi egység között egy négymagos, illetve két kétmagos példányt találunk, amelyek modelltől függően 35 wattos, illetve 17 wattos TDP-vel rendelkeznek. Az újdonságok pontos tulajdonságait az alábbi táblázat összegzi:

Az R sorozat legfrissebb tagjain az IGP ugyan nem aktív, de a kétcsatornás DDR3-as memóriavezérlő, illetve a PCI Express 2.0-s hub igen. Előbbi DDR3-1866 MHz-ig kezeli a különböző DDR3-as memóriamodulokat, utóbbi pedig összesen 24 PCIe csatornát kínál a rendszer számára.

Amennyiben az adott beágyazott rendszernek szüksége van videokártyára, úgy az AMD kínálatából most akciós feltételekkel választhatnak a vásárlók E6000-es sorozatú, kifejezetten R sorozatú beágyazott központi egységek mellé passzoló videokártyákat. Az akciós kínálatban két modell szerepel: a Radeon HD E6460, valamint a Radeon HD E6760. A szóban forgó, MCM BGA tokozást használó videokártyák az új központi egységekkel karöltve az AMD akciójában 20%-kal kedvezőbb áron kaphatóak.

A három friss R sorozatú beágyazott központi egység árazásával kapcsolatban nem osztott meg információkat a vállalat. Egyelőre annyi tudható, hogy az R-264X listaára a hónap elején 64 dollár volt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward