Hyundai T7S - a gazdaságos Galaxy Note 8.0

A Hyundai legújabb táblagépe egészen kellemes specifikációval, valamint árral jön, és nem csak külsőleg hasonlít a Samsung újdonságára.

Hyundai T7S - a gazdaságos Galaxy Note 8.0

A Hyundai számára eddig nem sikerült az áttörést elérni a táblagépek piacán, pedig a vállalat már nem kevés időt és fejlesztői energiát fordított erre a területre. A Hyundai T7S a legfrissebb sikervárományos a gyártó berkeibe, és ha minden jól megy, ezúttal tényleg nem lehet ok a csalódásra.

Az eszköz ízig-vérig Samsung lett a maga szerény árcédulájához mérten. A mérnökök ugyanis nemcsak a külső jegyeket mentették át a néhány hete bemutatott Galaxy Note 8.0-ról, hanem a gépházba is egy Exynos chipet szereltek, ráadásul éppen azt, amivel a Samsung esetében is összefuthatunk. A 4412-es típuskódú lapkában a négy Cortex-A9 magot 1,4 GHz-es órajelen dolgoztatják, a grafikus feladatok felelőse pedig egy Mali-400 MP4 lesz. Az akadásoktól mentes végeredményt egy 7 hüvelykes átlójú, 1280 x 800 képpontos felbontású IPS panelen követhetjük szemmel, bár a HDMI kimenetnek köszönhetően a lehetőségek határtalanok, ha ráunnánk a viszonylag kis kijelzőre.

A rendszernek 2 GB-nyi memória beosztásáról kell gondoskodnia, míg a vásárlóknak 16 GB jut, és microSD-vel még további bővítési lehetőségek is vannak. Két kamerát üdvözölhetünk a fedélzeten, előre egy VGA tekint, hátra pedig egy 5 megapixeles került. Ezeknek köszönhetően sem a videóhívások alkalmával, sem pedig fotózáskor nem kell majd zavarba jönnünk. Sőt mi több, LED villanónk is lesz, így a szegényes fényviszonyok sem hozzák kínos helyzetbe a T7S-t. A kapcsolati képességei között egyetlen ponton fedezhetünk fel hiányosságot, a HSDPA kapcsán, de ezt jobbára kifelejtik még a tabletekből. Van viszont GPS, Bluetooth és WLAN is, az USB portot pedig OTG támogatással látták el.

A táblagép két legnagyobb problémája az operációs rendszer és az akkumulátor terén keresendő. A bekapcsolást követően ugyanis a kiöregedő Android 4.0 üdvözöl minket, míg az egész készüléknek 3300 mAh-nyi tápkapacitásból kell ellenni, ami minden bizonnyal 5-6 óránál tovább nem lesz elegendő. Egy 10,9 milliméter vastag házba valamivel komolyabb telepet is belezsúfolhattak volna.

A Hyundai T7S ára 190 dollár környékén alakul, már meg is jelent.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward