Huawei: Több mint 100 millió eszközön fut már az EMUI 10

Rendkívül gyorsan terjed a grafikus felület az Android 10-zel a frissítéseknek köszönhetően.

Huawei: Több mint 100 millió eszközön fut már az EMUI 10

Az Emotion UI 10 grafikus felhasználói felület tavaly szeptemberben indult el a Huawei-nél. Ez az Android 10 operációs rendszerre épül, és annak az újításait vegyíti ügyesen a Huawei fejlesztéseivel. Mostanra az EMUI 10 már több mint 100 millió okostelefonon található meg.

A Huawei büszkén jelentette be a nagyszerű eredményt, hiszen ez egyben azt is jelenti, hogy már 100 milliót meghaladó felhasználó számára jutatta el a vállalat az Android 10 operációs rendszert is az Emotion UI 10-zel karöltve.

Az EMUI 10 csak a Huawei készülékek körében több mint 30 okostelefonra jut majd el a vállalat frissítései útján. A fejlesztések most is folyamatban vannak, miközben már számos készülék frissült. Ráadásul ott vannak a Honor márkanév alatt futó okostelefonok is, melyek szintén sorra frissülnek. A széles kínálattal rendelkező gyártók közül a Samsung és a HMD Global mellett a Huawei még az, aki igazán nagy figyelmet szentel a frissítéseknek.

Galéria megnyitása

Januárban számolhattunk be arról, hogy elérte a Huawei az 50 milliós felhasználói bázist az Emotion UI 10 esetében, szóval azóta még nagyobb lendületet vett a rendszer terjedése, mivel mindössze 2 hónap alatt a duplájára emelkedett az érintett eszközöknek a száma. Főleg a korábbi, nagy népszerűségnek örvendő mobiloknak a frissítésével tud lendületesen terjedni az Emotion UI 10, mert az új telefonos leadások nem állnak túl jól. Még egészen olcsó készüléket és öregebb eszközöket is elért az EMUI 10 a felhasználók nagy örömére.

Az Android 10 és az Emotion UI 10 együttesen olyan lehetőségeket nyújtanak, mint a természetesebb hatást keltő grafikus elemek, hangok és a mindenre kiterjedő sötét mód. A megnövelt biztonsági szint, amiben az EMUI 10 különösen jól domborít, mert rendelkezik CC EAL 5+ minősítéssel is, azon túl, hogy már lehetőséget nyújt a helyinformáció megosztásának a korlátozására. A GPU Turbo egy tovább fejlesztett variáns kerül már itt bevetésre, ami azt jelenti, hogy még több játékot lehet majd hatékonyabban futtatni a különleges optimalizálásoknak hála, és egyéb módosítások is vannak itt a nagyobb teljesítmény elérése érdekében.

Galéria megnyitása

Fontos, hogy információink szerint a mostani mérföldkő eléréséhez hozzájárultak a Honor modellek is, melyeknél általában nem az EMUI 10 fut, hanem annak egy kicsit átalakított változata, a Magic UI 3.0. És persze a kizárólag kínai piacra szánt eszközök is beleszámítanak a 100 milliós mennyiségbe, szóval itt mindent számításba vett a vállalat, amit csak lehetett.

Azt mindenképpen jó látni, hogy a Huawei nagyon sokat tesz azért, hogy minél több felhasználó számára biztosítsa az Android 10 és az EMUI 10 frissítést, de sajnos most nem túl jók a kilátásai. Amióta a koronavírus kitörése is képbe került, azóta elképesztően megzuhantak a Huawei eladásai. A legutóbbi számok szerint már „csak” a negyedik helyet tudta megszerezni a toplistán februárban, és sajnos azt kell mondjuk, hogy lesz ez még rosszabb is. Az új mobilok, amelyeken már gyárilag az Android 10 fut, nem rendelkeznek a Google szolgáltatásaival, így sokaknak nem vonzóak, a régi konfigurációk pedig kezdenek kikopni a nemzetközi kínálatból.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap