Huawei: Már nem kell sokáig várni az Emotion UI új generációjára

Hivatalosan is kiderült, hogy belátható időn belül lehullhat a lepel a Huawei új grafikus felhasználói felületéről.

Huawei: Már nem kell sokáig várni az Emotion UI új generációjára

Idén lesz nyolc éves az Emotion UI, és a Huawei örömmel tekint vissza a megtett útra. A vállalat éppen ezért egy különleges online eseményre készül, melynek keretében visszatekint arra az útra, amit az indulása óta az EMUI megtett. És ami számunkra igazán érdekes lesz ezen a rendezvényen, hogy már a jövőről is szó esik.

Dr. Wang Chenglu, a fogyasztói ágazat szoftverekért felelős igazgatója váratlanul bejelentette, hogy a harmadik negyedév során be fog mutatkozni az új EMUI. Ez alapján már nagy valószínűséggel a célegyenesben van az Emotion UI 11 grafikus felhasználói felületnek a fejlesztése. Ami szinte borítékolhatóan az Android 11 alapjára épül majd.

Mivel az Android AOSP verziója ingyenesen hozzáférhető mindenki számára, így ezt a Huawei továbbra is minden gond nélkül alkalmazhatja. Ebbe nem szólhat bele az Egyesült Államok jelen állás szerint. És mint eddig mindig, a Huawei szakemberei továbbra is az új Android főverzióval összhangban indíthatják majd el a saját fejlesztésű közegüket. Nem minden cég jár el így, jó példa erre a Xiaomi a MIUI-val, de az EMUI esetében eddig ez volt a gyakorlat.

Galéria megnyitása

Tavaly az Emotion UI 10 augusztus második hetében lépett a színre, és már akkor kiderült szinte minden újítása, de hosszú ideig csak béta verzióban volt elérhető. Idén az EMUI 11 esetében is hasonló lehet majd a helyzet, vagyis talán már augusztusban megismerkedhetünk majd ezzel felületesen, de az okostelefonok számára a végleges kiadás csak a negyedik negyedévre készülhet el.

Elsőként valószínűleg a Huawei P40 számára lesz elérhető a felület, de idővel több tucat készülék számára jelenhet meg frissítés formájában, és később pedig alapból ezzel kerülnek majd bevetésre az újdonságok. Jó eséllyel a Huawei Mate 40 termékcsalád lehet az első, amin már gyárilag ez teljesít majd szolgálatot.

Arról is említést tett még Dr. Wang Chenglu, hogy jelenleg a Huawei számára az az egyik legfontosabb dolog, hogy minél több alkalmazásfejlesztővel vegye fel a kapcsolatot, hogy támogassák s HMS csomagot. Az AppGallery választéka igazán szép tempóval bővül, de olyan változatosságot nem tud nyújtani, mint a Google Play Áruház. Viszont arra törkeszik a cég, hogy a legfontosabb programokból szinte mindent el lehessen érni, és az eddigiek alapján ezzel eléggé jól halad. A napokban kiemelte a cég, hogy az Uber rivális Bolttal is sikerült megállapodni.

Az Emotion UI első kiadása még 2012-ben debütált, és az Android 4.0-t vette alapul. Kezdetben a verziók számozása függetlenül futott az Android kiadásoknak a verziójától, de ezt a vállalat az Android 8.0 debütálásakor összhangba hozta (Az EMUI 5.0-t a 8.0 követte a sorban), szóval így lehetséges az, hogy bár évente csak egy EMUI jött, nyolc év elteltével már az EMUI 11-nél járunk.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap