Shop menü

HUAWEI: EURÓPÁBAN JÖN AZ OKOSÓRA, AMIBEN FÜLHALLGATÓ VAN

Az MWC-re a Huawei főleg viselhető kiegészítőkkel vonult fel, ami az újdonságokat illeti.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Huawei: Európában jön az okosóra, amiben fülhallgató van

Miután a Google szolgáltatások nélkül Európában a Huawei nem igazán tud labdába rúgni, a vállalat Barcelonában sem a mobilos fejlesztéseket erőlteti már, hanem inkább a viselhető kiegészítőket helyezte a középpontba. A látogatóok megismerkedhettek a Watch GT Cyberrel, és ami ennél is fontosabb, hogy kiderült, érkezik a régiónkba a Watch Buds.

A Huawei mindig arra törekedett, hogy azokon a területeken, amiken jelen van, innovátor legyen. Mióta az okosórákra és egyéb kiegészítőkre fektet igazán nagy hangsúlyt, azóta az okosórák frontján több érdekességgel is előrukkolt. Tavaly az év második felében jelentette be a cég a Watch GT Cyber moduláris eszközt és a Watch Budst, ami pedig egy kettő az egyben konstrukció fülhallgatóval együtt.

Galéria megnyitása

A Mobil Világkongresszuson a vállalat kiállította a Watch GT Cybert, a Watch Buds pedig nemcsak, hogy felbukkant a standján, hanem azt is megtudhattuk ennek kapcsán, hogy forgalomba kerül az öreg kontinensen. A Watch GT Cyber egy olyan óra, ami kettő részből áll, van a tok a szíjjal, és van maga a szerkezet, amit egy mozdulattal ki lehet venni a tokból. Ennek köszönhetően egy pillanat alatt teljesen más stílusú lehet a készülék.

Két eltérő stílusú, de három különböző kivitelű tok és szíj kombinációból lehet válogatni összesen hat színben.

Galéria megnyitása

Az már teljesen megszokott, hogy az okosóráknak lehet különböző digitális számlapja, ezekből általában százával áll rendelkezésre. A Watch GT Cybernél azonban a külsőt is kedvére változtathatja a felhasználó. A hétköznapokon lehet szimpla fehér tokban az óra, a hétvégi túrákhoz viszont át lehet tenni egy strapabíróbb, sportosabb narancssárga tokba, ha pedig elegánsan kell feltöltözni, lehet használni a letisztult fekete tokot – akár bőr szíjjal is.

Bár részletesen is foglalkoztunk már a Huawei Watch GT Cyberrel, egyelőre úgy fest, hogy ez a készülék nem jön Európába, csak megvillantotta a vállalat az MWC-n, hogy ilyet is tud. A Watch Buds kapcsán viszont arról számolt be a gyártó, hogy ezt ténylegesen elérhetővé teszi az öreg kontinensen.

Galéria megnyitása

A Watch Buds teljesen átlagos okosórának tűnik, azonban fel lehet nyitni a kijelzőjét, és alatta ott lakik egy teljes értékű, de kompakt kivitelezésű valód vezeték nélküli fülhallgató. Ezt a terméket a Huawei még decemberben jelentette be, és a legfrissebb információk szerint március elsején fog a boltokba kerülni az Egyesült Királyságban és más országokban. Arról nem szólt a fáma, hogy hozzánk is érkezne, de talán idővel erre is sor kerülhet – talán alternatív értékesítési csatornákon fog eljutni hozzánk. 470 euróba/450 fontba fog kerülni az eszköz.

Galéria megnyitása

Meglehetősen drága portékáról beszélhetünk, azonban azt is hozzá kell tenni, hogy itt igazából szó szerint kettő készüléket kap az ember egy áráért. Hiszen az okosórában ott van a vezeték nélküli fülhallgató. Persze üzemidőben nem tudja azt, mint két különálló kiegészítő, de ennyi kompromisszumot biztosan el lehet fogadni.

Egyébként itt az okosóra és a füles is nagyon jó lehetőségeket nyújt, szó nincs arról, hogy két fapados szerkezetet házasítottak volna össze a tervezők. A fülhallgató például egyebek mellett aktív zajszűrés támogatással is szolgál, miközben mindössze 4 grammot nyom. Egy külső szenzor is van benne, ami arra szolgál, hogy érzékelje, ha az ember a füléhez ér hozzá az eszköz közelében, és így használja a gesztusvezérlést. Így nem fog a fülben a tapogatás miatt elmozdulni a készülék. A hangminőség is jó lesz állítólag, mert egy speciális hangkeltő található benne.

Galéria megnyitása

Az okosóra és a füles együtt fog üzemelni, az órán keresztül gördülékenyen lehet például hívásokat fogadni, amit azonnal a TWS-re kapcsol át. Miközben az okosórában is minden megvan, ami megszokott manapság, szóval szenzorok tömkelegével rendelkezik, figyeli az alvási ciklusokat, méri a stresszesség szintjét, a pulzust, valamint a véroxigént is. Gond nélkül kezeli az értesítéseket, és ha kell, a mobiltelefont is vezérli, például tudja irányítani a zenelejátszót vagy a kamerát.

Galéria megnyitása

A Huawei a továbbiakban is nagy hangsúlyt helyez majd arra, hogy a viselhető kiegészítők frontján újdonságokkal rukkoljon elő. A cég próbál ezen a területen minél nagyobb bevételre szert tenni, ehhez pedig kellenek a fejlesztések.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére