Shop menü

WATCH GT CYBER – CSERÉLHETŐ TOKOS OKOSÓRA, AMI SPORTOS ÉS ELEGÁNS IS LEHET

Nem tudod, hogy egy ütős megjelenésű, vagy inkább egy letisztult órát vegyél? Itt a megoldás a Huawei-től, ahol a tok a szíjhoz hasonlóan cserélhető.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Watch GT Cyber – Cserélhető tokos okosóra, ami sportos és elegáns is lehet

Készült már olyan karóra, aminek lehetett cserélni az egész tokját egyszerűen, mert a szerkezet egy belső házba lett összezsúfolva, és most a Huawei ezt megvalósította egy okosórával. Itt a Watch GT Cyber, és a megjelenésén túl egyéb izgalmas megoldást is rejt az eszköz.

Az újdonság egy kör alakú formát kapott, és a digitális számlapok megelevenítését egy AMOLED technológiás panel fogja megoldani 466 x 466 képpontos felbontással, ami 352 PPI-s pixelsűrűséget eredményez. A képernyő 1,32 hüvelykes átlóval rendelkezik, szóval alapvetően nem különösebben nagy, de a különleges felépítés miatt mindenképpen férfiasnak neveznénk inkább, mint unisexnek. Az óra érintéses kezelésre lett tervezve, de a koronát is lehet használni például menük görgetésére, ez meg is lehet nyomin, szóval gombként is üzemel.

Galéria megnyitása

A Huawei saját szoftveres környezetét biztosítja a Watch GT Cyber, amit a vállalat évek óta fejleszt, és mostanra nagyon sok lehetőséggel felvérezve áll a rendelkezésre. Kompatibilis az okosóra a HarmonyOS, az Android és az iOS operációs rendszerrel egyaránt. Az okosóra rendelkezik hangszóróval és mikrofonnal is, mobilhoz kapcsolódva is képes a hívások kezelésére is sok más lehetőség mellett.

Galéria megnyitása

Azt mondanunk sem kell, hogy mindenfelé értesítést tökéletesen át tud majd venni, és adott esetben válaszokat is lehet küldeni amellett, hogy a hívások kezelése is mehet teljesen helyben. Egy sor mozgási és egyéb szenzor dolgozik a Watch GT Cyberben – még a légnyomást is méri. Sportoláskor sok információt lesz képes begyűjteni, és az adatokat ki is értékeli. Összesen több mint 100 dedikált sportmód áll majd rendelkezésre, és hat általános opciót képes lesz magától észlelni az óra.

Galéria megnyitása

A karóra egy rendkívül alacsony fogyasztású hardvert használ, hogy minél hosszabb legyen az üzemideje, és ennek ellenére nem fog lassúnak érződni a Watch GT Cyber, mivel a szoftverrel a tervezők tökéletesen összecsiszolták. A szerkezet jó kapcsolati lehetőségeket igyekszik biztosítani, de a mobil hálózati modemről például le kell mondani. NFC, GPS, WLAN és Bluetooth modul azonban rendelkezésre áll, szóval lehet az újdonsággal fizetni, pontos útvonalat rögzíteni, és az applikációk Wi-Fi mellett képesek az adatokat frissíteni.

Galéria megnyitása

Az Urban és a Sport fantázianevű tokok 47,4 milliméteresek, a divatosabb, elegánsabb formájú pedig 45,6 milliméteres. Ebből már azonnal érződik, hogy miért írtuk fentebb, hogy inkább egy férfias modellről beszélhetünk. A különböző kiviteleknek 58 és 77 gramm között mozog a tömege mérettől és anyaghasználattól függően, van itt könnyebb kompozit és acél opció is kerámiával. A Huawei megadta a módját a tervezés során, mindegyik kifejezetten magas minőségérzetet, ha pedig kell, akkor nagy strapabíróságot fog biztosítani.

Galéria megnyitása

Az okosóra 5 ATM nyomást képes elviselni, és itt a belső tok gondoskodik arról, hogy a szigetelés kellően ellenálló legyen. Az okosórát mágneses rögzítés tartja a helyén, és csak hátrafelé lehet a tokból eltávolítani, szóval nem kell attól tartani, hogy egy óvatlan pillanatban kifordulhat a helyéről. Összesen hat különböző kivitelben lehet majd viselni az Watch GT Cybert, és siker esetén a vállalat valószínűleg készíteni fog több különböző tokvariációt is a viselhető kiegészítő számára.

Galéria megnyitása

Általában remek üzemidővel tudnak szolgálni a Huawei okosórák, de most kicsit más a helyzet. A Watch GT Cyber is kibírja majd hét napig egy töltéssel, de nem fogja annyira hosszú ideig húzni, mint a márkatársak java. Itt a speciális dizájn miatt kisebb akkumulátornak maradt hely a belső tokban. A 292 milliamperórás kapacitású telepről nagyon komoly igénybevétel mellett 4 napig fogja bírni, ez már rendszeres GPS-es nyomkövetést és egyéb aktivitások sűrű használatát jelenti.

Galéria megnyitása

A Huawei Watch GT Cyber Kínában bukkant fel, és nem kerül egy vagyonba. Alapáron a sport verzió a kompozit tokkal kerekítve 1300 jüant (75 ezer forint) kóstál, az acél és kerámia tokos modellek pedig 1500 jüanba (86 ezer forint) fognak kerülni. Magában a kompozit tokot 200 jüanért (12 ezer forint) lehet megvenni, és ami nagyon meglepő, hogy a kiemelkedőbb anyaghasználatú tokok sem kerülnek többe 400 jüannál (23 ezer forint) magukban. 2100 jüanért (120 ezer forint) cserébe lehet a teljes készletet behúzni a tetszőleges színekben, de aki több színt is akar venni, az még többet költhet.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére