Shop menü

HUAWEI WATCH BUDS – EGY OKOSÓRA, AMIBEN MÉG FÜLES IS VAN, DE EBBŐL SEMMIT NEM LÁTSZ

A Huawei nagyon érdekes viselhető kiegészítővel rukkolt elő, amit sokan érezhetnek majd kívánatosnak, és nem véletlenül.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Huawei Watch Buds – Egy okosóra, amiben még füles is van, de ebből semmit nem látsz

Évekkel korábban készített már olyan fitneszkarperecet a Huawei, amit lehetett használni headsetként is. Ezek az eszközök nagyon érdekesek voltak, és ezt lehetett gondolni, hogy ezt a műfajt nem lehet tovább fokozni. Most azonban a vállalat megmutatta, hogy van még fentebb integritásban.

Sikeresen házasított össze a Huawei egy okosórát és egy vezeték nélküli fülhallgatót.

Watch Buds névre hallgat a különös öszvér, és igazából egyáltalán nem néz ki úgy, mint egy torzszülött, pedig elsőre biztosan nehéz azt elképzelni, hogy ezt meg lehet valósítani általános külső és fizikai méret mellett. Márpedig így van. Az okosóra mindennel együtt 47,5 milliméteres tokba lett foglalva, és 14,99 milliméter vastag. Ha pedig már itt tartunk, azt is hozzátesszük, hogy csak 66,5 gramm a tömege a szíj nélkül. Persze vannak ennél kisebb eszközök, de nagyobbak is szép számmal akadnak.

Galéria megnyitása

A megjelenítő 1,43 hüvelykes, AMOLED technológiás, a felbontása pedig 466 x 466 képpontos, ami 326 PPI-s pixelsűrűséget eredményez. A digitális számlapok széles választéka áll majd rendelkezésre ebben az esetben is, és a Huawei saját operációs rendszere dolgozik a terméken (HarmonyOS 3), ami kompatibilis lesz a mobilok oldaláról a HarmonyOS mellett az Androiddal és az iOS-szel is. A kijelző ebben az esetben felnyitható lesz, és a tervezők ide zsúfolták be a füleseket.

Galéria megnyitása

Az eszköz fülhallgatójára azonban később térjünk vissza. Az okosóra elegáns megjelenésű, de ugyanakkor sportos, ami a képességeit illeti. Abszolút egészséges életmód központú a kütyü, 100-nál is több mozgásformát képes kezelni, és konkrétan tud segíteni az edzésekben azáltal, hogy legalább 80 előre összeállított edzéstervet vonultat fel, valamint van a tarsolyában 200-nál több egészségügyi kurzus különböző gyakorlatokkal a változatos helyzetekre.

Galéria megnyitása

Az okosóra nem kompromisszummentes, de nagyon sok jó funkcióval szolgál. Képes kezelni a kapcsolódó okosotthon eszközöket, elérhető róla a mobil néhány fontosbeállítása. A Bluetooth mellett van benne NFC chip is, ezáltal képes fizetések alkalmával is munkába állni. Ami fájó pont lehet, és kimaradt itt, az a GPS, szóval azok, akik nyomkövetéssel akarnak sportteljesítményeket figyelni, kicsit csalódottak lehetnek. Van viszont a kelléktárában EKG is a pulzus és a véroxigén-szint mérésen felül.

Galéria megnyitása

Az órába épített füles nagyon kicsi, alig látszik a fülbe téve, szóval a kompakt méretnek köszönhetően diszkrét is. Képes valós időben optimalizálni a hangzását, ennek köszönhetően jobb lesz a zenehallgatás élménye. Az okosóra képes lesz kiírni, hogy a fülhallgatók milyen töltöttségi szinttel rendelkeznek, méghozzá igen pontosan, mert százalékban fogja ezt jelezni, így nem érheti az embert meglepetés a használat során.

Galéria megnyitása

Van zajszűrés is, és nemcsak a hívások során, hanem a zenehallgatásnál is. Gépi tanulást is bevet annak érdekében a Watch Buds, hogy jobb legyen a hívások minősége és a zenét is jobban lehessen élvezni. A vezeték nélküli fülhallgató képes lesz kapcsolódni az okosórához. A csuklótáról kezelheti majd a felhasznál a zenelejátszást is egyebek mellett.

Galéria megnyitása

Arról nem szólt a fáma, hogy az okosóra mennyire fogja bírni a vizet, a fülhallgatók IP54 minősítéssel rendelkeznek. Szóval úszni senki ne vigye magával, de esőben lehet használni minden további nélkül. Az óra 22 milliméter széles szíjjal rendelkezik, és lehet cserélni tetszés szerint. Gyárilag egy bőr szíjjal rendelkezik a Watch Buds, de lehet rá tenni például szilikont is, ha valakinek az kényelmesebb.

Galéria megnyitása

Itt az üzemidő kérdése nagyon összetett, mivel az okosóra eleve egy kisebb akkut kapott azért, mert egy fülesnek is be kellett férnie a tokba, és maga az óra tölti a fülhallgatót, szóval nagyon befolyásolja majd a futási teljesítményt az, hogy mennyit van használva a füles. Ami biztos ezen a téren, hogy a fülhallgató egy töltéssel 4 órán át fogja bírni zajszűrés nélkül, ANC-vel pedig 2,5 órát húzhat ki. Az okosórát átlagos igénybevétel mellett nagyjából 3 naponta kell majd tölteni, és a vezeték nélküli töltővel ez 100 percet fog igénybe venni.

Galéria megnyitása

A Huawei Watch Buds 3000 jüanba (167 ezer forint) kerül majd Kínában, az eszköz értékesítése a napokban el is indul, nem várat magára. Arról nem szólt a fáma, hogy globálisan megjelenhet-e, de mivel a vállalat az utóbbi időben nagyon tolta előre a viselhető kiegészítőket, így joggal lehet bízni abban, hogy el fogja érni Európát is idővel.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére