HP Spectre x360: egy új, ígéretes konvertibilis noteszgép

A HP Spectre x360 egy hamisítatlan prémiumkategóriás konvertibilis noteszgép, amely még az Apple MacBook Air noteszével is képes versenyezni.

HP Spectre x360: egy új, ígéretes konvertibilis noteszgép

A HP lerántotta a leplet legújabb konvertibilis noteszgépéről, amelyről a cég illetékesei azt állítják, a prémiumkategóriába szánt termékeik között merőben új szintet képvisel. Nem titok, hogy a HP a Spectre x360-as konvertibilis noteszgéppel az Apple orra alá szeretne borsot törni, ugyanis a cél az volt, hogy az újdonság akkumulátoros üzemidő tekintetében is versenyképes lehessen az "ikonikus" MacBook Air-rel szemben.

A végeredmény egy rendkívül igényes termék lett, amelynek CNC megmunkálással készített alumíniumháza mindössze 15,9 milliméter vastag, a konfiguráció teljes tömege pedig nagyjából 1500 gramm. A házhoz speciális, fogaskerekeket alkalmazó zsanérokkal rögzítették a 360 fokban kihajtható kijelzőt, amely 13,3 hüvelykes képátlóval bír, panel tekintetében pedig minden bizonnyal széles látószögeket kínáló, minőségi képi megjelenítéssel dolgozó technológiára támaszkodik. A kijelző természetesen érintő támogatást is kapott. A 13,3 hüvelykes képátlójú kijelző kétféle felbontással lesz elérhető: az egyik 1080p, a másik pedig QHD natív felbontást alkalmaz. Utóbbinál a PSR (Panel Self Refresh) technológiából is profitálhat a rendszer, így energia megtakarítására nyílik mód – statikus tartalmak megjelenítése esetén ez a speciális képfrissítési gyakorlat lép életbe, így a megjelenítő futószalag és a SoC egyéb részei alacsonyabb fogyasztási szintre válthatnak. Ekkor lényegében csak a kijelző tartalmának azon területei frissülnek, amelyeknél történt valamilyen változás.

A HP Spectre x360 fedélzetén Core i5-ös vagy Core i7-es központi egység kaphat helyet, 4 vagy 8 GB-nyi LPDDR3-as rendszermemória társaságában. Az adatok tárolásáról SSD meghajtó gondoskodhat, amelynek adattároló kapacitása igény szerint 128 GB-tól egészen 512 GB-ig terjedhet. A fedélzeten természetesen 802.11ac WiFi vezérlő is helyet kapott, méghozzá speciális, nagy lefedettséget és jó teljesítményt kínáló antenna társaságában, ami a kijelző tetején kialakított slotban lapul. A csatlakozók között három darab USB 3.0-s port, egy HDMI videó kimenet, egy Mini-DiplayPort videó kimenet, valamint egy SD memóriakártya-olvasó sorakozik.

Az ultravékony konvertibilis notebook háttérvilágítással ellátott, normál méretű billentyűzetet kapott, amelynek billentyűi a még kényelmesebb gépelés érdekében 1,5 milliméternyi utat tesznek meg a lenyomásukig. A billentyűzet mellett a kínálat részét képezi még egy üvegborítással ellátott, kifejezetten széles érintőpad is.

A termék mobil tápellátásáról egy 56 wattórás akkumulátor gondoskodik, amelynek kiválasztására nagy figyelmet fordítottak. Ennek meg is lett a pozitív hatása: a HP Spectre x360 akkumulátoros üzemideje 10 és 12,5 óra között helyezkedik el. A HP szerint az új konvertibilis noteszgép egyhuzamban akár 11 órán át is képes 1080p-s videók lejátszására egyetlen teljes akkumulátortöltés után, míg a MacBook Air esetében – ami ugye nem rendelkezik 1080p-s kijelzővel – a tesztek szerint egy teljes akkumulátortöltés hatására nagyjából 12 órán át volt lehetőség 720p-s videó lejátszására.

Az előtelepítet Windows 8.1-es operációs rendszerrel érkező HP Spectre x360 többféle felszereltséggel is elérhető lesz.

Core i5-ös processzor, Full HD érintőkijelző, 4 GB RAM és 128 GB-os SSD: 899,99 dollárCore i7-es processzor, Full HD érintőkijelző, 8 GB RAM és 256 GB-os SSD: 1149,99,99 dollár

Core i7-es processzor, Quad HD érintőkijelző, 8 GB RAM és 512 GB-os SSD: 1399,99,99 dollár

A termékhez igény esetén aktív tollat, illetve bőrtáskát is vásárolhatunk majd. A HP Spectre x360 az Amerikai Egyesült Államok területén már elérhető.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward