Hivatalosan is készül a Sikoly 5

Egy régi szereplő már biztosan visszatér, így nem teljes rebootról van szó.

Hivatalosan is készül a Sikoly 5

Annak ellenére, hogy Wes Craven, az első négy Sikoly-film rendezője még 2015-ben meghalt, évek óta pletykálják, hogy a filmsorozat valamilyen formában visszatérhet. A darabolós horror (komédia?) visszatérte most úgy néz ki, hogy tényleg valósággá válik, ugyanis Matt Bettinelli-Olpin és Tyler Gillett hivatalosan is a Sikoly-franchise élére került. Ha még emlékeztek, nekik köszönhetjük a tavalyi Ready or Not című horror-komédiát, ami egészen jó visszhangokat kapott.

Azóta Neve Campbell bejelentette, hogy tárgyalásokat folytat az alkotópárossal és a stúdióval annak érdekében, hogy visszatérhessen a főszereplő Sidney Prescott szerepébe, amiből egyértelművé vált, hogy a Sikoly készülő új része nem egy kemény reboot lesz, hanem valamilyen formában a régi vonalat viszi tovább. Ugyan arról még nincs információnk, hogy Campbell tényleg visszatér-e végül, de egy másik visszatérő szereplőt már megerősítettek, aki nem más, mint David Arquette, így tehát a férfi főszereplőt legalább biztosan újra fogjuk látni.

David Arquette az első négy Sikolyban Dewey Riley szerepét hozta, és a következőt nyilatkozta a visszatérés kapcsán:

"Megtiszteltetés, hogy újra Dewey bőrébe bújhatok, és újra együtt lehetek a Sikoly forgatásain kialakult családdal, illetve az új érkezőkkel. A Sikoly mindig is nagy szerepet töltött be az életemben, és a rajongók számára is fontos, így alig várom, hogy folytathassuk Wes Craven örökségét."

A forgatás még idén elkezdődik Észak-Karolonában, amint a koronavírus-járvány egy kicsit lecsengett, és újra elindul az élet a nagy filmstúdiók háza táján, nyilván a megfelelő biztonsági protokollok betartásával.

A történetről persze sokat nem tudunk, de Arquette nyilatkozata, valamint Campbell lehetséges visszatérése alapján arra lehet következtetni, hogy több új karakter is visszatérhet a korábbi részekből, akik mellé csatlakoznak újabb, feltehetően fiatalabb szereplők, akikre a következő években tovább lehet építeni a sorozatot.

A Sikoly 1-2-4 írója, Kevin Williamson ezúttal a produceri teendőket vállalta el, míg az írói feladatokat átveszi tőle James Vanderbit (Zodiac) és Guy Busick (Ready or Not). Mindenesetre az írók és a producerek is azt ígérik, hogy tiszteletben tartján Wes Craven örökségét, és hozzá méltó filmet fognak készíteni.

Mindenesetre már maga Craven is megpróbálta többé-kevésbé rebootolni a sorozatot a negyedik résszel, ami inkább negatív véleményeket váltott ki a rajongók köreiben, így nem kis kockázat az eredeti alkotó nélkül, ennyi év kihagyást követően nekiállni az ötödik epizódnak. Az is kérdés, hogy a mostani fiatal mozis közönségnek egyáltalán mondd-e még valamit a Sikoly, vagy megpróbálják majd úgy pozicionálni, hogy a régi és új nézőknek is egyaránt megfeleljen.

Mindenesetre a műfaj éppen reneszánszát éli, még ha nem is a mainstream mozis közönség köreiben, így alapvetően nem egy rossz gondolat feltámasztani egy ilyen régi, közkedvelt franchise-t.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap