Hivatalos: Így fest az AMD BIG NAVI referencia dizájnja

A referencia dizájnt a Fortnite-on belül mutatta meg az AMD, valamint a Twitteren is megtekinthető egy külön poszt formájában.

Hivatalos: Így fest az AMD BIG NAVI referencia dizájnja

Az AMD érdekes módot választott arra, hogy lerántsa a leplet a Radeon RX 6000-es sorozat referencia dizájnjáról: az Epic Games fejlesztőivel együttműködve Easter Eggeket helyeztek el a Fortnite-ban. Egy ilyen Easter Egg már elárulta, hogy az új Radeonok az RX 6000-es sorozatban kapnak helyet, a legújabb pedig azt mutatja meg, hogyan néz majd ki a Big Navi referencia dizájnja. A játékon belül egyébként körbe lehet járni a kártya 3D modelljét, így minden oldalról alaposan meg lehet csodálni. Ez a felépítés egyébként jó eséllyel csak a csúcsmodellekre vonatkozik, hasonlót a Radeon VII esetében már láthattunk.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A nagyjából 300 milliméter hosszú termék kétslotos kivitelben érkezik, a rajta található hűtőtömb pedig, ami hőcsövekből és alumínium lamellákból állhat, összesen három darab ventilátort kapott. A kártya oldalán a Radeon logót is megtaláljuk, amelyet már tavaly is láthattunk. Az új videokártya hátoldalán két darab DisplayPort, egy HDMI, illetve egy USB Type-C port sorakozik. A hátlapon nincs szellőző, hasonló dizájnt például a Fury sorozatnál is láthattunk. A tápellátásról két darab nyolctűs PCI Express tápcsatlakozó gondoskodik majd. 

Az USB-C port jelenlétét egyelőre nehéz hova tenni, ugyanis nincs vele kapcsolatban hivatalos tájékoztatás. Az Nvidia éppen az új generációjánál döntött úgy, hogy az USB-C Virtual Link portot száműzi termékeiről, ugyanis nincs túl sok értelme a használatának – a VR HMD szegmens nem igazán érdeklődik iránta.

Ezt a Big Navi fejlesztésekor már alighanem láthatták az AMD-nél, így nincs kizárva, hogy nem is egy VirtualLink porttal van dolgunk, hanem egy speciális, Thunderbolt kompatibilis megoldással. A feltevések szerint a kártyán jelen lehet egy Intel Cactus Ridge Thunderbolt vezérlő, ami DisplayPort passthrough funkcióval is rendelkezik.

Mivel Thunderbolt kompatibilis USB-C portos monitorokból már elég nagy a választék, így könnyen lehet, hogy ezeket szeretné kiszolgálni az AMD. Egy olyan USB-C port használata nem lenne éppen logikátlan, ami DisplayPort, Thunderbolt és USB 3.2 Gen2, illetve USB 4 támogatással egyaránt rendelkezik, ez ugyanis sokak számára lenne hasznos funkció – ráadásul olyan hasznos funkció, amit a rivális jelenleg nem kínál.

Az új videokártyák várhatóan 2020. október 28-án mutatkoznak be, így azon a napon minden fontos információ napvilágot láthat velük kapcsolatban.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap