Hibás 1 TB-os merevlemez van néhány friss iMac-ben

Az Apple a napokban egy lehetséges hibára hívta fel a friss iMac konfigurációval rendelkezők figyelmét. A 2011 májusa és 2011 júliusa között értékesített 21,5 hüvelykes és 27 hüvelykes konfigurációk esetében az 1 TB-os Seagate merevlemez hajlamos a meghibásodásra, így azt az érintett konfigurációknál ingyenesen kicseréli a gyártó.

Hibás 1 TB-os merevlemez van néhány friss iMac-ben

Az Apple a napokban egy lehetséges hibára hívta fel a friss iMac konfigurációval rendelkezők figyelmét. A 2011 májusa és 2011 júliusa között értékesített 21,5 hüvelykes és 27 hüvelykes konfigurációk esetében az 1 TB-os Seagate merevlemez hajlamos a meghibásodásra, így azt az érintett konfigurációknál ingyenesen kicseréli a gyártó.

Az, hogy frissen vásárolt iMac-ünk hibás 1 TB-os merevlemezt tartalmaz-e, egyszerűen kideríthetjük, pusztán csak a konfiguráció sorozatszámára lesz szükség, amit ezen az oldalon kell bepötyögni. Azok a felhasználók, akik regisztrálták konfigurációjukat, már megkapták az Apple elektronikus levelét a problémával és a javasolt teendőkkel kapcsolatban, a többiek pedig a sorozatszám ellenőrzésével mehetnek biztosra, ahogy fentebb már említettük. A gyártó felhívja rá a figyelmet, hogy a hibás merevlemezzel ellátott konfigurációk tulajdonosainak saját maguknak kell gondoskodniuk az adott merevlemezen található adataik mentéséről, majd ezután vagy a gyártóval, vagy azzal a viszonteladóval kell felvenniük a kapcsolatot, akitől a terméket vették. A merevlemez-cserét hivatalos Apple szervizek is elvégzik. A hibás, 1 TB-os adattároló kapacitást kínáló Seagate HDD cseréje után az adott alkatrészre elvileg újból él a normál időtartamú garancia, de a cserével az adott iMac garanciaideje nem hosszabbodik meg.

Az Apple tájékoztatása szerint csak kevés iMac konfigurációt érint a hiba, de amelyeknél mégis szükség lenne az említett merevlemez cseréjére, azoknál 2012. július 23-ig kell elvégezni a műveletet. Adataink biztonságának és a nyugalmunk érdekében nem érdemes húzni az időt. Aki mostanában vesz új iMac-et 1 TB-os merevlemezzel, már valószínűleg hibátlan konfigurációt fog kapni, amelynél - szükség esetén - elvégezték a hibás merevlemez cseréjét.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward