Heti mozipremierek - 2018. 49. hét

Itt a legújabb Robin Hood feldolgozás, új magyar vígjáték érkezik a mozikba és még megannyi érdekesség vár ránk a héten!

Heti mozipremierek - 2018. 49. hét

A róla szóló balladák és egyéb történetek első változatai szerint a köznéphez tartozó, de idővel birtokait vesztő nemessé avanzsáló Robin Hood első ízben 1908-ban debütált a filmvásznon, és népszerűsége azóta is töretlen. Megszámlálhatatlan, hogy hány, kifejezetten vele foglalkozó, vagy történetét ilyen-olyan formában újraértelmező mű készült az évek során. A hamarosan a mozikba kerülő, látványos-akciódús újragondolásban a Kingsman franchise-ból ismert Taron Egerton veszi fel a harcot Nottingham megátalkodott seriffjével

Ha inkább egy dokumentumfilmre ülnénk be, abban az esetben a Bergman 100 méltán tarthat majd igényt a figyelmünkre. Jane Magnusson alkotása a világhírű direktor karrierjében kiemelt helyet elfoglaló 1957-es esztendőre fókuszál.

Az egyházi zene szerelmeseit a Veni Domine – Karácsonyi koncert a Sixtus-kápolnában fogja megcélozni. A hatvan perces koncertfelvételen egyebek mellett Palestrina és des Prez legszebb kórusművei csendülnek fel.

A horrorok rajongói két alkotás közül választhatnak majd. A Még mindig itt vagyunkban az imádott fiuk elvesztése után egy új városba költöző Paul és Anne rádöbbennek, hogy hacsak nem tesznek valamit, gyermekük lelke az övékkel együtt pokolra fog jutni.

Míg az Amikor lehunyod a szemedben a kriminálpszichológusként dolgozó Kate Fuller egy áldozataira azok álmában lecsapó, szörnyűséges démonnal kell, hogy megküzdjön.

A rajzfilmeket preferálóknak sem lesz idejük unatkozni. Theodor Seuss Geisel klasszikusának, az A Grincsnek a legújabb adaptációjában a címszereplő zöld bajkeverő mindent megtesz azért, hogy megkeserítse Kifalva jámbor lakóinak karácsonyát.

A Berg Judit történeteire épülő Lengemesék 2 – Tél a Nádtengerenbent választva pedig újfent Füttyös Vilkó és barátai mulatságos-tanulságos kalandjaiban mélyedhetünk majd el.

A magyar komédiák kedvelőit a BUÉK fogja megpróbálni becsábítani a moziba. Goda Krisztina legújabb alkotásában egy baráti társaság tagjai úgy döntenek, hogy az év utolsó napján megosztják egymással hívásaikat és üzeneteiket. Az ártatlannak tűnő játék azonban idővel természetesen megannyi galibát okoz.

Felsorolásunkat a premier tervezett dátumához képest csúszó Boldogság befőtt zárja. A német dráma-vígjátékban a különösebb cél nélkül tengődő Marleen egy tragédiát követően úgy dönt, hogy megérett az idő a váltásra, és múltját maga mögött hagyva új életbe kezd.

A heti mozipremierek az alábbiak:

December 6.

  • Robin Hood
  • Bergman 100
  • Veni Domine – Karácsonyi koncert a Sixtus-kápolnában
  • Még mindig itt vagyunk
  • Amikor lehunyod a szemed
  • A Grincs
  • Lengemesék 2 – Tél a Nádtengerenben
  • BUÉK
  • Boldogság befőtt

{{ data.question }} {{ answer.percent }} Te már szavaztál! Eddig {{ data.voteCount }} szavazat érkezett Eddigi eredmények Szavazok Frissítés

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap