Heti mozipremierek - 2018. 47. hét

Bajba került, a bűn útjára lépő özvegyek, a Diótörő legújabb feldolgozása, és még megannyi érdekesség vár ránk a héten!

Heti mozipremierek - 2018. 47. hét

Bár az 1983 és 1985 között vetített, összesen tizenkét epizódot megélt Widows népszerűsége fénykorában sem ért fel a többi, ebben az időszakban futó krimisorozatéval, az Oscar-díjas Steve McQueen mégis elég fantáziát látott benne ahhoz, hogy mozifilmként leheljen bele életét. A nyolcvanas évek Angliája helyett korunk Chicagójában játszódó Nyughatatlan özvegyekben négy özvegyasszony komoly slamasztikába kerül, mivel kenyerüket bűnözőkként kereső férjeik halála után kétmillió dollár előteremtésének terhe nyomja a vállukat. Ezért jobb ötlet híján egykori szeretteik módszereivel kísérlik meg összeszedni a tekintélyes summát.

Az egész családnak megfelelő szórakozást keresők figyelméért a magát egy titokzatos, ismeretlen világban találó Clara kalandjait elmesélő A diótörő és a négy birodalom fog síkra szállni. E.T.A. Hoffman kismilliószor feldolgozott történetének legújabb verziójában nem kisebb sztárok szerepelnek, mint Morgan Freeman és Helen Mirren.

Ha inkább egy dokumentumfilmhez lenne kedvünk, akkor az A művészet templomai sorozat Van Gogh - Búzamezők és borús égbolt között címre keresztelt része méltán tarthat majd igényt a figyelmünkre. Az alkotás különlegessége, hogy nem csak a világhírű festő életútját mutatja be, hanem a világ legnagyobb Van Gogh gyűjteményével bíró, 1869 és 1939 között élt Helene Kröller-Mülle mindennapjaiba is bepillanthatunk.

A nosztalgiázni vágyóknak a Cinema Paradiso lehet az ideális választás. Giuseppe Tornatore a kis Salvatore és a mozigépész Alfredo barátsága körül forgó, Oscar-díjjal jutalmazott klasszikusa idén ünnepli a harmincadik születésnapját, így ennek tiszteletére digitálisan felújított formában kerül újfent a közönség elé.

Az elgondolkodtató filmeket keresők a Styx – Hamis szelekre válthatnak majd jegyet. Wolfgang Fischer a hajótörötteken segíteni igyekvő orvos, a véletlennek kiszolgáltatott Rike sorsán keresztül mutatja be az emberi elszántság és akarat korlátait.

Felsorolásunkat a Film Farm 2 zárja. Ez, a tavaly bemutatott első részhez hasonlóan a hazai rövidfilmek legjavának (Répa, A csatárnő bal lába életveszélyes, Hetvenes, Vége, Tetemre hívás, Záridő, Van egy határ, Balkon) gyűjteménye.

A fontosabb, vagy érdekesebb heti mozipremierek az alábbiak:

November 22.

  • Nyughatatlan özvegyek
  • A diótörő és a négy birodalom
  • A művészet templomai: Van Gogh - Búzamezők és borús égbolt között
  • Cinema Paradiso
  • Styx - Hamis szelek
  • Film Farm 2

{{ data.question }} {{ answer.percent }} Te már szavaztál! Eddig {{ data.voteCount }} szavazat érkezett Eddigi eredmények Szavazok Frissítés

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap