Heti mozipremierek - 2018. 39 hét

Nemes Jeles László legújabb alkotása, horrorok, drámák és más ínyencfalatok. A héten nem kevesebb, mint kilenc film küzd majd meg a nézők kegyeiért!

Heti mozipremierek - 2018. 39 hét

Bár idén számos magyar film próbálta meg belopni magát a nézők szívébe, vitán felül áll, hogy az egyik leginkább várt az Oscar-díjas Nemes Jeles László legújabb műve, a Napszállta. Ebben az Osztrák-Magyar Monarchiába visszatérő, a fátylat megannyi múltbeli titokról fellibbentő Leiter Írisz történetét ismerhetjük meg.

Ha inkább egy akciófilmhez lenne kedvünk, a Peppermint – A bosszú angyala méltán tarthat majd igényt a figyelmünkre. Az egyebek mellett az Elrabolva első részét jegyző Pierre Morel nem árul zsákbamacskát. Ahogy az a címből is kikövetkeztethető, a Jennifer Garner által alakított, családja kiirtása után egyedül a vendettának élő Riley North kalandja hamisítatlan, keményvonalas bosszúfilm.

Ron Stallworth neve esélyesen keveseknek hangzik ismerősen, holott a jeles férfiú nem csupán azzal írta be magát a bűnüldözés történelmébe, hogy ő volt az első fekete rendőrtiszt Colorado Springs kötelékében. Hanem azzal is, hogy hangozzék bármennyire abszurd módon is, de hallatlan ravaszsággal beépült a Klu Klux Klánba, és számtalan, nézeteit titkoló tagot buktatott le. Spike Lee Csuklyások – BlacKkKlansman-nek keresztelt életrajzi filmje ezt a nem mindennapi akciót veszi górcső alá.

Megeshet, hogy borzongani támad kedvünk, mely esetben két film közül fogunk tudni választani. A Horror Parkban egy maszkos sorozatgyilkos egy vérfagyasztó látványosságokat felvonultató vándor vurstliban csap le áldozataira, akiknek ugyancsak résen kell lenniük ahhoz, hogy elkerüljék a szörnyű, idő előtti véget.

Míg a hazánkban is ismert Balta franchise negyedik részében az elpusztíthatatlan címszereplő, Victor Crowley egy, korábbi támadását túlélő áldozatát, és egy B-rémfilmet forgató stáb tagjait terrorizálja majd a vadászterületéül szolgáló mocsárban.

Amennyiben nosztalgiáznánk egy kicsit, a Volt egyszer egy téka lehet a filmünk. A kapuit 2018. január 31-én örökre bezáró, Corvin moziban lévő Odeon videotéka szomorú vége ihlette dokumentumfilm egyrészt tiszteleg a sokak életében fontos szerepet játszó hely előtt, másrészt felidézi a mára gyakorlatilag teljesen kihalt kölcsönzők fénykorát.

A komolyabb hangvételű filmet keresők az Utoya, július 22. -re ülhetnek majd be. Erik Poppe drámája az Anders Breivik által megölt hetvenhét, ártatlan áldozatnak állít emléket.

Az Aprólábnak hála, az animációs filmek rajongói sem fognak unatkozni. Az alkotás a fonákjára fordítja a klasszikus alaphelyzetet, mivel ezúttal nem egy mindenre elszánt kriptozoológus, vagy legendavadász ered a yetik nyomába. Most a bundás teremtmények igyekeznek megtalálni a misztikus „aprólábat” – azaz az embert.

Felsorolásunkat a Paraziták a Paradicsomban zárja. Kasvinszki Attila groteszk fekete komédiájában a tolószékes Ringo, az őt férje passzív-agresszív viselkedése ellenére mindenben segítő neje, Betti, a férfit megnyomorító, bűnéért vezekelni akaró Mulcser, a súlyos mentális problémákkal küszködő Friderika, és férje, Ádám bizarr mindennapjaiba nyerhetünk bepillantást.

A heti mozipremierek az alábbiak

  • Napszállta
  • Peppermint - A bosszú angyala
  • Csuklyások – BlacKkKlansman
  • Horror Park
  • Victor Crowley
  • Volt egyszer egy téka
  • Utoya, július 22.
  • Apróláb
  • Paraziták a paradicsomban

{{ data.question }} {{ answer.percent }} Te már szavaztál! Eddig {{ data.voteCount }} szavazat érkezett Eddigi eredmények Szavazok Frissítés

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap