Hemzsegnek az exploitok a The Divisionben

A játékosok egyre durvább exploitokat fedeznek fel, és azokat egyre többen használják ki. A Ubisoft Massive nem tud úrrá lenni a problémán.

Hemzsegnek az exploitok a The Divisionben

A Ubisoft Massive egyre több és hangosabb kritikát kap a játékosok részéről, ugyanis most már szinte minden másnapra jut egy új játékhiba, amit az ügyesek ki tudnak használni, és teljesen fel tudják borítani a játék egyensúlyát.

Nézzük meg a jelenlegi legégetőbb problémákat.

Röhejes mennyiségű DPS-t lehet összeszedni, ami közel sem lenne realisztikus egyetlen valódi felszereléssel sem. Ezt a Competitive perk kihasználásával lehet elérni, ami bónusz sebzést ad, miután használtunk egy skillt:

Végtelen mennyiségű tárgykészítéshez való anyagot lehet szerezni:

Végtelen mennyiségű pénzre tehetünk szert:

Egy hibát kihasználva mindenféle nehézség nélkül gyűrhetjük le egyedül a játék jelenlegi legnagyobb PvE kihívását, az Incursiont (a raid helyi megfelelője). Még a bosst is le tudjuk teríteni két lövéssel:

A probléma több okból is súlyos. Egyrészt a The Divisionben a megszerzett felszerelésünk, és így a sebzésünk is ugyanaz a PvE részben, és a Dark Zone-ban. Így tehát a hibákat kihasználó játékosok úgymond nem csak a saját élményüket tudják lerombolni, hanem a Dark Zone-ba behatolva másokét is.

Ennél talán még nagyobb probléma, hogy a Massive nem tudja elég hamar felfedezni és kijavítani az exploitokat. Léteznek olyan hibák a játékban, amik már a béta óta ismertek, mégsem javították őket. Ha pedig javítanak is egy exploitot, akkor másnapra kettő másik jön a helyére a jelenlegi tapasztalatok szerint.

Persze mondhatjuk, hogy egy online játékban mindig lesznek kihasználható hibák. Ez így is van, a gond ezzel csak annyi, hogy a The Divisionben láthatóan hemzsegnek, a játékosok állandóan belefutnak valami újba.

A dolog olyan méreteket öltött, hogy a játékosok egyszerűen úgy érzik, még mindig egy bétatesztben vannak, holott a The Division már másfél hónapja megjelent. Többen azt írják a hivatalos fórumokon, hogy el kéne indítani egy kezdeményezést arra, hogy a Ubisoft visszafizesse a pénzt a játék után, az ugyanis alapvetően hibás.

Mások szerint pedig annyira alapvetően hibás, hogy a fejlesztőknek meg kellene fontolniuk azt, hogy inkább pár hónapra lelövik a játékot, amíg nem tudnak úrrá lenni a helyzeten, mert szerintük erre a jelenlegi szituációban nem sok esély van. Persze lássuk be, ez nem nagyon valószínű. A Ubisoft először ugyan azt mondta, hogy büntetésre számíthatnak azok, akik kihasználják ezeket a hibákat, de a közfelháborodást látva most már azt mondják, hogy erről szó sem lehet. Viszont teljes rollbacket sem nagyon lehet csinálni, így tehát erősen kérdéses, hogyan alakul a The Divison következő pár hónapja.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward