Helytakarékos M.2-es PCIe bővítőkártyát mutatott be a SilverStone

Az új bővítőkártya mindössze 32 milliméter magas és csak egy szabad PCI Express x4-es slotot igényel.

Helytakarékos M.2-es PCIe bővítőkártyát mutatott be a SilverStone

A SilverStone néhány napja már bemutatott egy olyan bővítőkártyát, amely PCI Express x16-os slotra ültetni az M.2-es kártyákat, plusz még hűtésükről is gondoskodik. A vállalat most egy újabb kiegészítővel rukkolt elő, ami szintén M.2-es SSD kártyákhoz készült, de már szerényebb kivitelben, hűtés nélkül érkezik és csak egy PCI Express x4-es slotot igényel.

Természetesen ezt a kártyát is beszerelhetjük PCI Express x16-os slotba, ha csak „az van kéznél”. Utóbbi egyébként már csak azért is jobb választás, mert a végén található műanyag fül segít a kártya rögzítésében, hiszen a PCI Express x4-es slotoknál ilyen rögzítőfül nem áll rendelkezésre, ahogy az a lenti képen is látható. Vagyis fennáll a veszélye, hogy a kártya szállítás alkalmával elmozdul a helyéről.

Galéria megnyitása

Az ECM25-ös bővítőkártya tehát egy egyszerű kis NYÁK lap formájában érkezik, fedélzetére pedig csak a szokásos furatok kerültek fel. Ezeknek és a mellékelt csavarnak köszönhetően M.2-2230-as, M.2-2242-es, M.2-2260-as és M.2-2280-as SSD kártyát egyaránt felszerelhetünk a termékre, arra viszont oda kell figyelni, hogy csak PCIe alapú SSD kártyák jöhetnek szóba, SATA 6 Gbps-os csatolót használó példányok nem. Ez a bővítőkártya ugyanis nem tartalmaz semmiféle vezérlőt, azaz közvetlenül vezeti ki a PCI Express sávokat az M.2-es slothoz. A meghajtó aktivitásáról egy kék LED ad tájékoztatást, ami adatátvitel alkalmával egyszerűen csak villog.

Galéria megnyitása

Az 1U formátumú házakkal is kompatibilis, vagyis mindössze 32 milliméter magas bővítőkártya akár szuperkompakt asztali számítógépekben is kényelmesen elférhet. Maga a kártya 100 milliméter hosszú, 32 milliméter magas és 6 milliméter vastag, tömege pedig nem több 11,5 grammnál. Használatához nincs szükség külön driver alkalmazására. Operációs rendszerek terén legalább Windows 7-es, illetve legalább Mac OS 10.2.8-as kiadást kell használnunk, ugyanakkorigény eseténa különböző Linux disztribúciók is gond nélkül használhatóak a termékkel, amennyiben azok friss Linux Kernelre alapoznak.

A SilverStone ECM25-ös újdonsága rövidesen elérhetővé válhat kereskedelmi forgalomban, várható ajánlott végfelhasználói árára azonban még nem derült fény, de remélhetőleg nem lesz drága, hiszen elég egyszerű darab.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap