HBM2E memóriával rukkolt elő az SK Hynix

A HBM2-höz képest nagyobb kapacitás, és nagyobb adatátviteli sávszélesség jellemzi az új chipeket.

HBM2E memóriával rukkolt elő az SK Hynix

Az SK Hynix szakemberei  új HBM2-es memórialapkákat fejlesztettek ki, amelyek a HBM2E nevet kapták, különlegességük pedig abban rejlik, hogy 50%-kal magasabb adatátviteli sávszélességet, illetve 100%-kal nagyobb kapacitást kínálnak, mint az eddigi HBM2-es lapkák. A szóban forgó memórialapkák 16 Gb-es kapacitással rendelkeznek, érintkezőnként 3,6 Gbps-os sávszélességet nyújtanak, maximális adatátviteli sávszélesség terén pedig a 460 GB/s-os szintet is meghaladják. Az 1024 adatsávval rendelkező lapkákból egyetlen tokozáson belül maximum 8 darab kaphat helyet, így a 8 darab 16 Gb-es lapka segítségével 16 GB-os HBM2E chipek készíthetőek.

Galéria megnyitásaA HBM2E chipek rengeteg területen jöhetnek majd jól a közeljövőben, így a felsőkategóriás videokártyáktól kezdve, a szuperszámítógép-fürtökbe szánt gyorsítókon át a mesterséges intelligenciát segítő gyorsítókig sokféle szerepkörben találkozhatunk velük. A HBM memórialapkák előnye a normál DRAM chipekhez képest, hogy nagyon közel helyezkednek el a processzorhoz, illetve a grafikus processzorhoz, ami segít az adatátviteli sávszélesség növelésében, valamint a késleltetésre is jótékonyan hat.

Az SK Hynix 2013-ban elsőként dobott piacra HBM memórialapkákat, azóta pedig komoly szereplőnek tekinthető e piaci szegmensben. A vállalat tervei szerint a HBM2E lapkák sorozatgyártása már 2020 folyamán megkezdődhet, így már nem kell sokat várni a velük felszerelt termékekre sem.

Arról egyelőre nincs információ, pontosan mely termékeken találkozhatunk az új chipekkel. Érdekesség, hogy HBM2E memórialapkákat a Samsung is készít, amelyekről még idén márciusban számoltunk be.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap