Hatékony Enermax tápegységek félmoduláris felépítéssel

A Revolution X't sorozat félmoduláris tagjai 80Plus Gold minősítéssel érkeznek, teljesítményük pedig 430 wattól egészen 730 wattig terjed

Hatékony Enermax tápegységek félmoduláris felépítéssel

Az Enermax legújabb tápegységei a Revolution X't sorozatot erősítik és nem kevesebben, mint négyen vannak. Az összes modell kiérdemelte a 80Plus Gold minősítést, ugyanis 230 voltos váltakozó áramú elektromos hálózatra kapcsolva terheléstől függően 87% és 92% közötti hatásfok elérésére képesek, ami igen szép eredmény.

Az új tápegységek DC-DC felépítéssel rendelkeznek, azaz +12 voltos tápág segítségével állítják elő a +5 V-os és a +3 V-os tápágakat - ez a megoldás azért jó, mert összességében magasabb energiahatékonyságot eredményez. A termékek a 2013 ErP Lot 6-os szabvány követelményeinek is megfelelnek, ugyanis készenléti állapotban kevesebb, mint 0,5 wattot fogyasztanak. Az egyetlen +12 V-os tápágat kínáló termékek ezen felül még az Intel Haswell processzorainak új, C6/C7 alvó állapotait is támogatják.

Repertoárjukban a felsoroltak mellett természetesen aktív PFC támogatás is lapul. Az újdonságok ipari szintű teljesítményt nyújtanak, ugyanis képesek a nap 24 órájában, a hét minden napján folyamatosan, kikapcsolás nélkül üzemelni - akár 40 Celsius fokos környezeti hőmérséklet mellett is.

A Revolution X't modellek 150 milliméter széles, 86 milliméter magas és 140 milliméter mély házzal érkeznek, amelynek külseje igényes festést kapott. A ház belsejében lapuló komponensek hűtéséért egy 13,9 centiméteres átmérőjű, Twister csapágyazással ellátott, nagyjából 100 000 üzemórányi élettartammal rendelkező ventilátor felel, amelynek halk és hatékony működéséről a SpeedGuard technológia gondoskodik. A ventilátor - ahogy sok egyéb más Enermax tápegységnél is - a HeatGuard technológia jóvoltából a rendszer kikapcsolása után még 30-60 másodpercig tovább pörög, hogy a beszorult meleg levegő túlnyomó részét eltávolíthassa, ami jótékonyan hat a komponensek várható élettartamára. A minőségi japán kondenzátorokat alkalmazó tápegységek a szokásos védelmi elektronikát is megkapták (OVP, OTP, OPP, SCP, SIP).

A tápkábelek egy része fixre szerelve érkezik, egy részük pedig lapos kivitelű, lecsatolható formában áll rendelkezésre, így a termékek félmoduláris megoldásoknak tekinthetőek. A Revolution X't család tagjainak terhelhetőségével, illetve tápcsatlakozóinak számával kapcsolatban az alábbi táblázatok adnak bővebb tájékoztatást.

Információk a termékek terhelhetőségével kapcsolatban
Információk a termékek terhelhetőségével kapcsolatban

Információk a tápcsatlakozók számáról
Információk a tápcsatlakozók számáról

A Revolution X't sorozat tagjai három év garanciával kerülnek forgalomba, méghozzá októbertől, azaz e hónaptól kezdve. A 430 wattos modell 109,99 dollárba, az 530 wattos példány 119,99 dollárba, a 630 wattos tápegység 129,99 dollárba, míg a 730 wattos "csúcsmodell" 139,99 dollárba kerül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward