Hatalmas licencmegállapodással éli túl a CryTek

Azt egyelőre nem tudjuk, kivel állapodott meg a CryTek, de valami nagy dologról van szó, az biztos.

Hatalmas licencmegállapodással éli túl a CryTek

Valószínűleg még mindenki emlékszik a Crytek tavalyi pénzügyi drámájára, mely miatt - többek között - a cég eladta stúdióját az Egyesült Királyságban, és gyakorlatilag megszüntette a játékfejlesztést az Egyesült Államokban lévő leányvállalatánál, ezzel párhuzamosan pedig alaposan visszavágta a többi futó projektjét is. A csapat helyzete nem volt éppen ideális, hiszen egyre-másra kerültek elő olyan, publikusan nyilatkozó munkatársak, akik arról beszéltek, hogy már hónapok óta nem kapnak teljes fizetést, és a CryTek folyamatosan csúszik az elszámolásokkal.

A dráma végén maga Cevat Yerly, a CryTek alapítója és vezérigazgatója volt kénytelen interjúkat adni, melyekben megpróbálta némileg oltani a tüzet. Nem sokkal később pedig a cég hivatalos közleményben tudatta a világgal, hogy sikerült extra pénzhez jutnia, melyen köszönhetően stabilizálhatóvá vált a vállalat működése, és biztosított lett a hosszabb távú túlélés.

Egészen mostanáig azonban nem tudtuk, honnan is érkezett pénz a CryTekhez. Mindenki úgy tippelte, hogy egy befektető közreműködéséről van szó, azonban a mostani GDC alkalmával a stúdió társalapítója, Faruk Yerli elmondta, hogy nem ez a helyzet. Valójában a pénz egy hatalmas licencelési megállapodásból jött, amin a CryTek már régóta dolgozott.

Ennél többet azonban nem árult el, így nem tudni, hogy esetlegesen egy filmes, vagy könyves licencről van-e szó, netán valami egészen másról. Yerli azonban biztos benne, hogy ez önmagában biztosítani fogja, hogy a CryTek ismét sikeres legyen a jövőben. Elméletileg hamarosan leránthatják a leplet a misztikus partnerről.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward