Három különböző Batmant is láthatunk majd a következő évek DC-filmjeiben

Nagyon úgy tűnik, hogy Ben Affleck és Robert Pattinson mellé az ikonikus Michael Keaton is csatlakozik.

Három különböző Batmant is láthatunk majd a következő évek DC-filmjeiben

Jelenleg nagyon úgy tűnik, hogy 2021-2022-ben három különböző színész is feltűnik majd Batman ikonikus ruhájában a DC különböző filmjeiben, mégpedig Ben Affleck, Robert Pattinson, és az utóbbi napok kiszivárgott információi alapján Michael Keaton. Ugyebár az utóbbi már eljátszotta a címszereplőt az 1989-es Batman - A denevéremberben, majd 1992-ben a Batman visszatérben, azonban Keaton valahogy sosem tudott igazi sikert aratni a szerepben, és az utána érkező színészek annak idején népszerűbbek voltak.

Mára változott a kép, és sokan most már Keaton alakítását tartják a legjobbnak és leginkább emlékezetesnek.

Ennek megfelelően nem csoda, ha sokan örömüket fejezték amiatt, hogy Keaton jelenleg tárgyalásokat folytat a Warner Bros-szal, hogy visszatérjen Batman szerepébe a készülő, különálló The Flash-filmben. Ez a hírek szerint a rendkívül népszerű Flashpoint című képregény-sorozaton alapul majd, amikor Barry Allen megpróbál visszamenni az időben, és megakadályozni édesanyja meggyilkolását. Ezzel valahogy létrehoz egy alternatív univerzumot, ahol Gotham City fölött még a Keaton-féle Batman őrködik.

Így tehát a következő két évben három színészt láthatunk majd három különböző Batmant alakítani.

Galéria megnyitása

1. Ben Affleck és a Zack Snyder-féle Justice League

Természetesen Ben Affleck hivatalosan már visszavonult a szereptől, és nem fogja megrendezni a korábban belengetett saját Batman-filmjét sem, de ő is nagy híve annak, hogy Zack Snyder elkészíthesse a saját, eredeti változatát a Justice League-ből, így pótforgatásokra rendelkezésre áll, ha szükség van rá.

Mert egyébként a 2021-ban az HBO Maxra érkező Justice League nagyon más lesz, mint ami a mozikba került, és ez komolyan fogja érinteni Batman karakterét is.

A Warner Bros. ugyanis arra kérte a rendezést átvállaló Joss Whedont, hogy a film legyen könnyedebb hangvételű, így nem Superman, de Batman jeleneteinek a többségét is újravették, aminek következtében egy jóval könnyedebb hangulatú anyag jött létre. Valójában egészen döbbenetes, de a két fő karakter legtöbb feltűnése szinte alig maradt érintetlenül.

A Snyder-féle verzióban Batman sokkal inkább gyötrődő, tragikus karakter, ahogy azt a Batman v. Supermanben is láthattuk. Azonban idealistább is, ugyanis az emberiségbe vetett hitét helyreállította Superman önfelöldozása. Azt nem tudni, hogy Ben Afflecknek mennyi utóforgatást kell teljesítenie, hiszen Snyder annak idején szinte teljesen befejezte a saját forgatást, azonban a hírek szerint az HBO Maxra kikerülő verzió még annál is bővebb lesz.

Galéria megnyitása

2. Robert Pattinson és a The Batman

Aztán persze itt van a ténylegesen hivatalos új Batman-film, és Robert Pattinson színész, akire elméletileg a Warner Bros. és a DC alapozni fog a karakter jövőjét illetően. Tulajdonképpen egy puha rebootról beszélhetünk, ahol a maszkos igazságosztó fiatal változatát ismerhetjük meg, aki még csak második éve űzi majd az ipart, mikor megismerjük a történetben.

Jim Gordon felügyelőt is nagyon másként képzelte el ebben a filmben Matt Reeves író-rendező, ugyanis ezúttal a fekete színész Jeffrey Wright alakítja majd, míg ugyebár a Justice League-ben J.K. Simmons formálta meg a karaktert.

A Warner Bros. egyébként most már inkább különálló filmekben gondolkodik a DC filmes univerzumot illetően, így a különböző karakterek és történetek nem feltétlenül tűnnek majd fel máshol, így Matt Reeves jóval nagyobb szabadságot kapott, hogy megvalósítsa saját vízióját. Ezen kívül arra sem kell figyelnie, hogy megfeleljen a korábbi Batman- vagy Justice League-filmeknek, még akkor sem, ha a The Batman ezeknél egy fiatalabb Bruce Wayne-t mutat be, így nem is feltétlenül kellene ellentmondania azoknak, de viszonylag nehéz lenne megmagyarázni, hogy például Gordon felügyelő hogyan váltott bőrszínt.

Akárhogy is, úgy látszik, hogy a DC nagyjából feladta azt, ami a Marvelnek hatalmas sikert hozott, és legfeljebb csak kisebb karakterek tűnnek majd fel rövidebb szerepekben itt-ott az egyes filmekben (mint például a Marvelnél Nick Fury).

Galéria megnyitása

3. Michael Keaton és a The Flash

Ahogy azt fentebb említettük, a The Flash történetével kapcsolatban még semmi hivatalos információink nincs, de megbízható forrásokra alapozva úgy tűnik, hogy a Flashpoint történetvonalat hozza majd el nekünk Andy Muschietti rendező, mégpedig Christine Hodson forgatókönyvéből (ő legutóbb a Birds of Preyt írta). Ez önmagában viszonylag ígéretesnek tűnik, azonban akadnak érdekességek.

Úgy tudni, hogy a történet az 1992-es Batman visszatér után játszódik majd (Flash időutazásának és alternatív univerzumának köszönhetően), amiből kiderül, hogy mivel is töltötte idejét a Michael Keaton által alakított Batman. Ez egyben több dolgot is magával hoz majd.

Egyrészt a film figyelmen kívül hagyja majd a Keaton nélküli Batman-folytatások, így a Val Kilmer-féle Mindörökké Batman, és a George Clooney-féle Batman és Robin történéseit.

Másrészt így Keaton ismét teljes szabadságot kap a karaktere megformálásában, ami egy sokkal előnyösebb verzió, mintha a történet a "jelenben" játszódna, és akár Ben Affleck, akár Robert Pattinson karaktereinek az idősebb változatát kellene alakítania. Ráadásul ez lehetne az első alkalom, hogy valaki ténylegesen, élőszereplős filmben jeleníteni meg a Denevérember öregebb változatát, ami számos lehetőséget tartogat mind az író-rendező, mind pedig a színész számára.

Mindezek hivatalos bejelentésére augusztus 22-én számíthatunk, amikor a DC egy 24 órás online rajongói eseményt tart, ahol számos újdonságról lerántják majd a leplet, nem csak a filmekkel kapcsolatban.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap