Hamarosan jön a Batman: Arkham Knight átmeneti javítása

Sok javulásra számíthatunk hamarosan, de az igazi nagy patch még mindig csak később jön.

Hamarosan jön a Batman: Arkham Knight átmeneti javítása

A Rocksteady anno levette a Batman: Arkham Knight PC-s verzióját a digitális áruházakból, és bejelentette, hogy elkezd kőkeményen dolgozni a játék rendbetételén, egyúttal azt is bevallotta, hogy ez hosszú időt vesz majd igénybe. A végleges, nagy javítás még akár egy-két hónap távolságban is lehet, azonban már a következő egy-két hétben kaphatunk egy átmeneti, köztes patch-cset, ami számos dolgon javíthat, és így legalább némileg játszhatóbbá teheti az anyagot a szerencsétlenül járt PC-s vásárlók számára.

De pontosan mire is lehet számítani? Nos, a legfontosabb természetesen a teljesítmény növelése: a készítők ígérete szerint jelentősen optimalizáltak a RAM és a VRAM használatán, és ennek, valamint más javításoknak köszönhetően jóval kevesebb véletlenszerű akadozást és lelassulást produkál majd a program.

Ezen kívül minden gyártó grafikus kártyáján növekedett a teljesítmény (amihez majd az akkori legújabb meghajtókra lesz szükség), aminek köszönhetően például a minimum GPU-igény is visszaállt az eredetileg meghirdetett 2GB-os Radeon 7870-re, szemben a megjelenéskor megjelent Radeon 7950-nel.

A beállítási lehetőségek is jelentősen kibővülnek. Végre a menüből szabályozhatjuk majd a képfrissítést (lesz 30/60/90fps), ki- és bekapcsolhatóvá válik a motion blur, a chromatic aberration, és a film grain, és bekerült egy magas beállítás a textúrák minőségéhez (eddig a normal volt az teteje). Állítható lesz a textúraszűrés is, támogatottá válik az adaptive V-sync az Nvidia kártyáin, és bekerült egy VRAM-kihasználtság mérőke is.

Ezeken kívül persze számos kisebb-nagyobb javításra is számíthatunk ezzel a folttal, mely jelenleg a végső tesztelési fázisban tart.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward