Hamarosan Android támogatást kap a Raspberry Pi 3?

Az ASOP forráskódja alapján úgy tűnik, hamarosan Raspberry Pi 3 támogatással bővül az Android mobil operációs rendszer.

Hamarosan Android támogatást kap a Raspberry Pi 3?

A Raspberry Pi sorozat tagjain több különféle operációs rendszer futhat, kezdve a gyári Linux alapú Raspbian OS-től a különböző Linux disztribúciókon át egészen a Windows 10 speciális, IoT rendszerekhez készített, speciális célfeladatokra alkalmas kiadásáig. Az apró hobbiszámítógépeken elméletileg akár a Linux alapokra épülő Android mobil operációs rendszer is működésre bírható, de hivatalos támogatás egyelőre nem áll rendelkezésre, a helyzet azonban a jelek szerint hamarosan változni fog.

Legalábbis erre utal az, hogy nemrégiben észrevették, az Android alapját képező Android Open Source Project (ASOP) forráskódjában szerepel a Raspberry Pi 3 neve. Az ASOP gyakorlatilag az Android legtisztább formája, amelyet a Google, a gyártók, illetve a ROM fejlesztők egyaránt alapul vesznek különböző termékeik operációs rendszerének elkészítésekor. Ez az alap nagyon minimális eszköz-specifikus kódrészletet tartalmaz: eddig csak a Google Nexus sorozatának tagjaihoz, illetve néhány általános implementációhoz volt benne extra kód, viszont rövidesen a Raspberry Pi 3 támogatása is bekerülhet a repertoárba. Erre utal, hogy az említett AOSP forráskód-könyvtárfájában már egy RPi 3 könyvtár is szerepel, viszont a többi modell támogatására egyelőre nincs jel, azaz könnyen lehet, hogy csak a legújabb, leggyorsabb RPi hobbiszámítógép kaphat Android támogatást – legalábbis elsőként, és egyelőre.

A rengeteg dologra használható Raspberry Pi az új operációs rendszer jóvoltából még sokoldalúbb lehet, így még több területen rúghat labdába, mint eddig. Minden csak attól függ, mennyire lesz teljes értékű az az Android kiadás, ami a Raspberry Pi 3-at célozza – már ha tényleg szó van ilyesmiről.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward