Gyermekpornó hálózatot lepleztek le

Az osztrák rendőrség lebuktatta azt a világméretű gyermekpornó hálózatot, amelynek 77 országban 2360 gyanúsítottja van.

Gyermekpornó hálózatot lepleztek le

Egy orosz cég osztrák szervereken keresztül pedofil képeket és videókat helyezett el az interneten. Az osztrák védelmi miniszter, Guenther Platter szerint ezek rendkívül megrázóak. A képeken megerőszakolt fiatalkorú lányok láthatóak.

Ausztriában 23 gyanúsítottat hallgattak ki, közülük 14 beismerte, hogy illegális képeket töltött le az oldalról. A legfiatalabb gyanúsított 17, a legidősebb pedig 69 éves. Az osztrák rendőrség az ügy felgöngyölítésében szorosan együttműködik a német és az amerikai hatóságokkal. Az FBI 600 gyanúsítottat, a német trendőrség pedig további 400 embert hallgat ki az ügy kapcsán. Valamint 100 francia és 72 brit állampolgár is kapcsolatba hozható a pedofil képekkel.

A nemzetközi nyomozás tavaly júliusban kezdődött, miután az egyik osztrák internet szolgáltató jelezte, hogy illegális képeket töltöttek fel a szerverükre. A pedofil anyagot Londonban töltötték fel, és egy orosz, hasonlóan beteges képeket és videókat tartalmazó weboldalon keresztül bárki letölthette. Az oldalt azonnal betiltották, miután a rendőrség lefoglalta a több mint 8000 illegális képet, és lenyomozta a 2630 számítógépet, a világ 77 országában.

A nyomozás osztrák vezetője, Harald Gremel azt nyilatkozta a BBC-nek, hogy a felvételeket Kelet-Európában készítették, amelyeken 14 év alatti gyermekeket rontanak meg. „Látható, ahogyan a kislányokat megerőszakolják, sőt, még sikoltásuk is hallatszik” – állítja a nyomozó. Az ausztriai törvények értelmében pedofil képek birtoklásáért két év börtönbüntetés is kiszabható, azokkal való kereskedésért pedig maximum 10 börtön jár.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward