GSMA: Nem lesz idén Mobil Világkongresszus

Minden áron szerette volna a GSMA megrendezni az MWC-t, de józan döntés született.

GSMA: Nem lesz idén Mobil Világkongresszus

A Mobil Világkongresszus minden évben február végén, március elején szokott lenni, és idén sem lett volna ez másként, február 24. és 27. között rendezte volna az eseményt a GSM Association, de az új koronavírus közbeszólt. A GSMA mindent megtett volna azért, hogy a globális járvány mellett is biztonságosan lebonyolítsa a kiállítást, de végül más döntés született.

A GSMA az utolsó pillanatig azt hangsúlyozta, hogy lesz Mobil Világkongresszus, mert attól függetlenül, hogy sorra mondták vissza a cégek a jelenlétüket, még rengeteg vállalat/startup lett volna, aki így is kivonult volna. A megfelelő óvintézkedések mellett a GSMA szerint meg lehetett volna tartani az eseményt gond nélkül. De végül megszületett a szervezet számára nagyon nehéz döntés, hogy mégsem lesz idén MWC. Korábban még arról lehetett hallani, hogy pénteken jelentheti be az állásfoglalását a GSMA, de végül úgy dönthetett, hogy minél hamarabb kell ezt közölnie az érintettekkel.

Galéria megnyitása

A GSM Association hivatalos közleménye:

„Az első Mobil Világkongresszus óta, ami Barcelonában volt 2006-ban, a GSMA összehívta az ipart, a kormányokat, a minisztereket, a politikai döntéshozókat, az üzemeltetőket és az ipar vezetőit az egész ökoszisztéma területén. Figyelembe véve a Barcelona és a fogadó ország biztonságát és egészséges környezetét, a GSMA törölte az MWC Barcelona 2020 eseményt a koronavírus kitöréssel kapcsolatos globális aggodalmak miatt. Az utazást és más körülményeket érintő nemzetközi problémák ellehetetlenítették a GSMA számára az esemény megrendezését.

A barcelonai érintettek tiszteletben tartják és megértik ezt a döntést. A GSMA és a barcelonai érintettetek továbbra is együtt dolgoznak és támogatják egymást, hogy az MWC Barcelona 2021 és a jövőbeli események megvalósulhassanak. Együttérzésünket fejezzük ki ezekben az időkben az érintettekkel Kínában és az egész világon.”

Ahogy az a szervezet által kiadott közleményben olvasható, az nem merült fel, hogy a Mobil Világkongresszus adott esetben egy későbbi időpontra kerüljön át ebben az évben. A GSMA szomorúan vette tudomásul a kialakult helyzetet, és bízik abban, hogy a következő MWC jövőre már gond nélkül megrendezhető lesz.

Attól függetlenül, hogy a Mobil Világkongresszus elmarad, valószínűleg a legtöbb gyártó be fogja jelenteni az új termékeit, friss fejlesztéseit, amiket most tervezett leleplezni. A Sony például már jelezte, hogy az eredetileg tervezett időpontban meg is tartja a sajtóeseményét, csak online fogja azt közvetítetni. Szóval bőven lesznek újdonságokról hírek a következő hetekben, csak nem annyira koncentráltan, mint ahogy az várható lett volna az MWC keretében.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap