Gőzerővel teszteli saját Spotify riválisát a TikTok fejlesztője

A ByteDance Resso néven próbálgatja a zenestreaming szolgáltatását egy szűk réteg bevonásával.

Gőzerővel teszteli saját Spotify riválisát a TikTok fejlesztője

A ByteDance elképesztő sikereket ér el a TikTokkal, ami jellemzően a fiatalabb közönség körében ismert. A rövid videók készítésére és megosztására szolgáló appot már több mint 1,5 milliárd alkalommal töltötték le. És a vállalat most azon van, hogy egy újabb területre, a zenestreaming világába is belépjen.

Resso névre hallgat a ByteDance által életre hívott megoldás, és a tervek szerint ezzel szeretnének elsősorban olyan területeken betörni a piacra, ahol az Apple Music és a Spotify még nem túlzottan erős. A kínaiak Indiában és Indonéziában kezdték el a Resso tesztelését, és egyelőre csak néhány tízezer felhasználó bevonásával folyik a fejlesztés.

Galéria megnyitása

A ByteDance lépése nem érhette meglepetésként azokat, akik figyelemmel kísérik a vállalat pályafutását. A kíniak már egy ideje több nagy kiadóval is hivatalosan egyezkednek, és igyekeznek minél több szerződést kalap alá hozni, hogy kellően széles kínálatot tudjanak összehozni. A T-Series és a Times Music indiai kiadókkal már megállapodott a ByteDance, de a globális terjeszkedéshez ennél sokkal többre lesz szükség.

Ezzel nyilván tisztában van a cég is, és már tárgyalásokat folytat elvileg az Universal Music csoporttal, a Sony Music Entertainmenttel, valamint a Warner Music csoporttal is.

Információink szerint jelenleg még nem túl gazdag a Resso zenekínálata, de a ByteDance minden bizonnyal azt szeretné elérni, hogy belátható időn belül egy szélesebb körben is versenyképes kínálatot hozzon össze. Magát a Resso appot egyébként a hivatalos adatok alapján a Moon Video Inc. fejlesztette.

A program átlagos felépítéssel rendelkezik, de vannak benne jó extra funkciók, még a TikTok szellemiségében is. A felhasználók a belépést követően kapnak egy keresősávot, ahonnan azonnal rákereshetnek az előadókra, akiknek a dalait szeretnék hallgatni. De azok sem fogják magukat zavarban érezni, akik esetleg konkrét elképzelés nélkül indítják az alkalmazás. Vannak felsorolva különböző műfajok szerint válogatott zenék, akad számos toplista eltérő szempontok alapján összeállítva, és vannak lejátszási listák is.

Galéria megnyitása

A számokat lehet favoritnak jelölni, összeállíthatóak egyedi, megosztható lejátszási listák, ezek pedig a profilon belül egy felületen kaptak helyet. Minden nagyobb közösségi oldalt támogat a Resso, ez a megosztást érintőleg jól jöhet. A felhasználók kapnak letöltési lehetőséget is, és a letöltött zenék offline bármikor hallgathatóak. A mentett dalok is egy külön lapon lesznek kiemelve, mint ahogy kapott oldalt a korábbi lejátszási sor is, ahol pillanatok alatt visszanézhető, hogy milyen dalok szóltak az aktuálisat megelőzően.

A zenék mellett megjelenhet szükség esetén a dalszöveg. És ha már eleget hallgatta a szolgáltatást az ember, akkor egészen ügyes ajánlatokat is képes lesz tenni az ízlésvilághoz igazodóan. A felhasználókra fel lehet itt iratkozni, szóval követhet az ember olyanokat, akiknek például nagyon hasonló a zenei ízlése.

Érdekessége a Ressónak, hogy a zenéket nemcsak kedvelni, hanem kommentálni is lehet. Bárki írhat hozzászólást a tartalmak alá, amit minden más hallgató is megtekinthet. Alapesetben a lejátszó van előtérben, és külön nyitható meg a kommentszekció. Ennek köszönhetően a közösségi élet is élénk lehet majd a szolgáltatásnál. A bejegyzésekre lehet válaszokat írni, és az egyes hozzászólásokat pedig még kedvelni is tudják az emberek, így kifejezhetik, ha hasonló véleményen vannak.

Galéria megnyitása

Vibe néven pedig van egy olyan funkció, amivel rövid videókat, fotókat, GIF-eket lehet publikálni a zenénél a borítókép megérintését követően. Itt visszaköszön a TikTok. Olyan felvételeket lehet majd megosztani a Vibe révén, amiknek a hátterében éppen az adott muzsika csendül fel.

A Resso elvileg használható lesz teljesen ingyenesen, mint a Spotify, és a riválishoz hasonlóan, ez a mód is reklámokat fog mutatni, lejátszani. De természetesen havidíj ellenében lehet reklámmentesen is élvezni a szolgáltatást, ilyenkor magasabb lesz a hangminőség is. Indiában a tesztidőszak alatt nagyon olcsón lehet hozzáférni a Ressóhoz, mindössze 120 rúpiát kell érte leszurkolni, ami átszámítva csak 1,7 dolláros összeget jelent.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap