Gépi tanulással foglalkozó startupot vett a Xilinx

A kínai DeepPhi Technology Aristotle architektúrájával egyidejűleg több Full HD videó folyamon is elvégezhető az emberi arcok keresése és feliserése, mindezt valós időben, Xilinx FPGA közreműködésével oldja meg a rendszer.

Gépi tanulással foglalkozó startupot vett a Xilinx

A Xilinx a napokban jelentette be, hogy sikeresen felvásárolt egy gépi tanulással foglalkozó kínai startupot, amely a DeepPhi Technology nevet viseli. A DeepPhi Technology 2016-ban indult, specialitása az Aristotle architektúra, ami a konvoluciós neurális hálózatok működéséhez szükséges számításokban segédkezik, ehhez pedig a Xilinx FPGA chipjeire támaszkodik, azaz a két cég eddig is üzleti kapcsolatban volt – ez most jóval szorosabbá válik. A felvásárlással kapcsolatban sajnos elég kevés részletet árultak el a felek, így a tranzakció értékéről például egyáltalán nem esett szó, de annyi azért kiderült, hogy a DeepPhi Technology továbbra is kiszolgálja a megszokott megrendelői kört.

Galéria megnyitása DeepPhi Aristotle architektúra A Xilinx által felvásárolt vállalat fejlesztéseit jellemzően képfelismerő feladatokra használják a különböző biztonsági kameráknál, illetve NVR/DVR rendszereknél, de mivel az architektúra kellően rugalmas és skálázható, így sokféle területen lehet kamatoztatni a benne rejlő lehetőségeket az okostelefonoktól egészen a szerverekig. A DeepPhi Technology NVR/DVR megfigyelő rendszere a konvolúciós neurális hálózat és a mögötte húzódó FPGA segítségével egy időben akár 9 darab 1080p-s videófolyam valós idejű elemzésére is képes, egyetlen képkockán pedig több, mint 30 emberi arcot is képes felismerni. Az Aristotle egyik legfontosabb sajátossága a DECENT (Deep ComprEssioN) neurális hálózat tömörítő eszköz, ami ötszöröstől ötvenszeres mértékig képes tömöríteni a modelleket, ennek során pedig a pontosság sem szenved csorbát. A csomag része egy DeepPhi utasításukra optimalizált fordító is, ami a DNNC Neural Network Compiler nevet viseli

A technológia persze más felhasználási módokra is bevethető lehet, éppen ezért tűnhetett vonzó felvásárlási célpontnak a startup a Xilinx számára.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap