Shop menü

GEFORCE RTX 4090-ES VIDEOKÁRTYA 3 GHZ-EN KETYEGŐ GPU-VAL – STRESSZ-TESZT KÖZBEN KÉSZÜLTEK SCREENSHOTOK

Az egyik teszt alapján 616 W volt a fogyasztás a szoftver szerint.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
GeForce RTX 4090-es videokártya 3 GHz-en ketyegő GPU-val – Stressz-teszt közben készültek screenshotok

Az Nvidia következő generációs csúcskártyája, a GeForce RTX 4090 már hivatalosan is bemutatkozott, sőt, a gyártó a napokban azt is megmutatta, milyen teljesítményre képes az újdonság a másik két friss jövevénnyel karöltve Overwatch 2 alatt. Most nem hivatalos forrásból származó eredmények érkeztek, hanem egy tesztelő töltött fel néhány screenshotot a kínai Bilibili fórumra, amelyek alapján érdekes kép rajzolódik ki.

Galéria megnyitása

A GeFore RTX 4090-es modell AD102-es grafikus processzora a jelek szerint igen magas órajeleken ketyeg: alacsonyabb terhelés alkalmával 3,1 GHz-es, míg az MSI Kombustor alkalmazás stressz-tesztjében 3 GHz-es GPU órajelet tapasztalt a tesztelő, utóbbiról screenshotot is mellékelt. A 3 GHz-es órajel esetében 425,6 W-os fogyasztást mutatott a TechPowerUp GPU-Z alkalmazása, míg a 2,64 GHz-es órajel esetében, ami már magasabb terhelés mellett jelentkezett, 615,8 W-os értékről adott tájékoztatást a szoftver. A 3 GHz-es órajel alkalmával az MSI Kombustor alkalmazás alap tesztjét, az „msi-01”-es stressz-tesztet futtatták le, míg a 615,8 W-os fogyasztást a Furmark alatt produkálta a videokártya.

Galéria megnyitása

Érdekes lett volna látni azt is, hogy a kétféle terhelésforma alkalmával pontosan hogyan alakul a GPU hőmérséklete, illetve a Hot Spot hőfok is beszédes lenne, ám ezeket mindkét esetben eltakarták egy szép piros almával – valamiért nem akarta megosztani az adatokat a tesztelő.

A GeForce RTX 4090 esetében az alapértelmezett TDP keret 450 W, ám az „OC” és a „Gaming” modellek, amelyek megemelt órajelekkel és egyedi hűtéssel érkeznek, már 500 W feletti TDP keretet is felvonultatnak. A Founders Edition modell esetében egyébként 600 W-ig lehet elmerészkedni a Power Limit esetében, azaz a fentiekben jó eséllyel egy ilyen verziót teszteltek.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére