GeForce RTX 3060 Ti szintű teljesítményre lesz képes a Radeon RX 6600 XT?

Ezt egyelőre csak egyetlen teszt alapján állítják a források, ami ráadásul egy kínai játékkal készült. Az új videokártyáról ezzel együtt fotók is érkeztek, igaz, ezeken még csak az OEM rendszerekbe szánt példány látható.

GeForce RTX 3060 Ti szintű teljesítményre lesz képes a Radeon RX 6600 XT?

Az AMD videokártya kínálata hamarosan új modellekkel bővülhet, ugyanis a pletykák szerint heteken belül bemutatkozik a Radeon RX 6600 XT, valamint a Radeon RX 6600 is, amelyek várhatóan a 400 dollár alatti árszinten foglalhatnak helyet. A legutóbbi információk alapján a rajt 2021. augusztus 11-én esedékes, ám az korábban nem volt világos, hogy csak formális, vagy tényleges rajtról van-e szó: jelenleg úgy tűnik, ezen a napon kereskedelmi forgalomban is megjelenhetnek az új videokártyák, de ezt egyelőre nem érdemes készpénznek venni.

Galéria megnyitása

A Radeon RX 6600 XT várható tulajdonságaival kapcsolatban már megjelent némi információ az elmúlt időszakban, nemrégiben azonban két fotó is kiszivárgott, amelyeken az AMD OEM partnere, a PC Partner által készített videokártya látható. Ez egy úgynevezett Made By AMD, azaz AMD által készített dizájn, viszont nem a DIY piacra szánják, komplett konfigurációk részeként kerülhet majd forgalomba. A fotó alapján 180-200 milliméter hosszú videokártyáról lehet szó, amely egyetlen nyolctűs PCI Express tápcsatlakozót alkalmaz. A NAVI 23-as GPU hűtését egy nagy alumínium hűtőtömb végzi, amelyre két darab 80 milliméteres átmérőjű légkeverő került.

Galéria megnyitása

A fotókat készítő felhasználó természetesen egy rövid tesztnek is alávetette az új videokártyát, ám ez a teszt felénk nem minősül túl relevánsnak, hiszen egy kínai játékkal készült, aminek a címe: Ludashi. Ebben a játékban a mérések szerint a Radeon RX 6600 XT éppen megelőzi a GeForce RTX 3060 Ti-t, már ami a teljesítményt illeti, igaz, az eredmények kissé érdekesek. A Radeon RX 6600 XT eredménye lényegében két darab GeForce RTX 3060 Ti videokártya eredménye közé ékelődik be, és ez a trió egy GeForce RTX 3070-es videokártyát is leköröz.

Galéria megnyitása
Galéria megnyitása

A kép mindenképpen érdekes, ám erős a gyanú, hogy a végleges erőssorrend a tesztek nagy átlagát figyelembe véve nem pont ez lesz. Az benne van a pakliban, hogy a Radeon RX 6600 XT egy ütőképes ajánlat lehet a piacon, ami a GeForce RTX 3060 Ti teljesítményszintjét hozza, azt viszont nem várhatjuk, hogy a GeForce RTX 3070 Ti teljesítményét is felülmúlja majd – utóbbiban persze nem is biztos, hogy bárki is reménykedett.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap