Gears of War 5 és a cigarettázás

Vajon külső befolyásra reagálva cenzúrázták a játékot?

Gears of War 5 és a cigarettázás

Furcsa történet indult el a minap. Először azt lehetett tudni, hogy egy dohányzásellenes csoport, a Truth Initiative kapcsolatba lépett a Turner nevű céggel, amelyik a Gears of War 5 közvetítési jogait birtokolja az eSporttal kapcsolatban. Ezt követően a Turner kapcsolatba lépett a fejlesztő The Coalition stúdióval, és ennek következtében a dohányzás egyáltalán nem lesz megjelenítve a játékban.

A Truth Initiativek közölte, hogy meggyőző kutatási eredményekkel rendelkeznek azzal kapcsolatban, hogy a néző vagy játékos jóval nagyobb eséllyel gyújt rá a való életben, ha ezt az általa fogyasztott médiában látja. Így a The Coalition mellett a Netflix is bejelentette, hogy a Truth Initiative ajánlására a jövőbeni saját gyártású sorozataikból kimarad a dohányzás megjelenítése.

Sokan azonban úgy gondolták, hogy a Truth Initiative egyszerűen cenzúrázni akarja a médiatermékeket a saját kénye-kedve szerint, és ez nem jó.

Erre válaszul Rod Fergusson, a The Coalition vezetője megszólalt, és elmondta, hogy egyáltalán nem erről van szó: valójában a Truth Initiative-nak semmi köze nincs ehhez, ugyanis a Gears of War-sorozatban sosem jelent meg a dohányzás, mégpedig azért nem, mert ezt ő maga vétózta meg.

"Talán láttátok azt a koncepciórajzot, ahol Dizzy dohányzik, de ez a végleges játékba nem került be, és egyik karakter sem dohányzott sosem a sorozatban. Ez azért van, mert én megakadályoztam. Szóval nincs szó cenzúráról, mert eleve nem is lett volna mit cenzúrázni" - mondta Fergusson.

Fergusson elárulta, hogy mindig a dohányzás ellen volt, és nem azért, mert valamiféle morális rendőrséget akar játszani, hanem mert több barátját és a saját édesapját is elvesztette olyan betegségek miatt, melyek közvetlenül a cigarettázáshoz voltak köthetők, így egyáltalán nem akarja ezt a dolgot megjeleníteni és esetleg még dicsőíteni is.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap