GamesCom 2012 - Electronic Arts sajtókonferencia összefoglaló

Először mozog az új Army of Two, nagyon közösségi lesz a Need for Speed, megvan a Dead Space 3 dátuma, és az egész világ egymásnak esik a Medal of Honorban...

GamesCom 2012 - Electronic Arts sajtókonferencia összefoglaló

Habár sokak szemében a GamesCom nem vetekedhet az E3-mal, a kiadók sokszor szeretik kihasználni, hogy ilyenkor jobban lehet irányítani a sajtó és az érdeklődők figyelmét, hiszen közel sincs akkora "zaj", mint a Los Angeles-i expón. Ennek megfelelően az Electronic Arts is készült egy-két érdekességgel a kiállításra.

Először is, végre láthattuk mozgás közben az Army of Two: Devil's Cartelt. A közepes értékeléseket begyűjtő előző rész után a Visceral ezúttal tényleg belehúzott. A játékmenet továbbra is a taktikus kooperatív tűzharcra épül, ám ezúttal némileg áteshetünk a ló túloldalára az Overkill lehetőséggel. Az ellenfelek megölésével gyűjthetjük ehhez a pontokat, majd elhasználhatjuk, és lényegében a töltényeink robbannak tőle nagyobbakat, így tudunk masszív pusztítást okozni. A játék a Frostbite 2 motort használja, így a környezet (részleges) rombolhatósága nem is kérdés. A konferencián kooperatívban demózták a játékot, amíg azonban arról nem sikerül normális minőségű felvételt szerezni, itt a hivatalos bejelentés trailer: 

Az NHL valószínűleg nem annyira népszerű Európában, mint az Egyesült Államokban, ám ez nem akadályozta meg Peter Moore-t és társait, hogy itt is bemutassák nekünk. Elmondásuk szerint ugyanis a FIFA után ebben a játékban találhatjuk meg a legtöbb európai csapatot. Ahogy az Electronic Arts lassan minden játéka, az NHL 13 is erősen épít a folyamatos kapcsolatra, és a közösségi együttműködésre. Két újdonságot jelentettek be a játékkal kapcsolatban: az egyik a GM Connected, ami egy olyan online játékmód, ahol egy csoportnyi barát együtt vehet részt egy ligában. Amikor távol vagyunk a konzolunktól, akár mobiltelefonról is követhetjük az eseményeket. A másik a True Performance Skating, ami gyakorlatilag egy új fizikai- és animációs motor, melynek lényege, hogy minél jobban visszaadja a valós jégen tapasztalható sebességet és irányítást, realisztikusabbá téve ezzel a játékot. Az NHL 13 demója augusztus 21-én jelenik meg, a végleges játék pedig szeptember 13-án landol a boltokban.

Ehhez hasonlóan a Need for Speed: Most Wanted is arra játszik, hogy minél jobban kapcsolódjanak egymáshoz a barátok, ismerősök. Ehhez az új Autolog 2 és a CloudCompete rendszer asszisztál. Matt Webster, a játék executive producere elmondta, ez lesz a leginkább online kapcsolatra kihegyezett NFS a sorozat történelmében. A játékban úgynevezett Speed Pointokat gyűjtögethetünk, melyek gyakorlatilag mindenért járnak, hiszen nem igazán tudunk legális dolgokat cselekedni. Ezeket a pontokat aztán upgrade-ekre költhetjük, bármelyik kocsinkra - ami fontos lesz, mert ezúttal nem kell majd megküzdeni a legjobb járgányokért, ha megtaláltuk őket, már hozzánk tartoznak, a játék során azonban folyamatosan fejleszthetjük őket. A CloudCompete segítségével akkor is gyűjtögethetünk Speed Pointokat, amikot nem vagyunk otthon, ismételten csak mobilos alkalmazásokon keresztül, de folyamatosan követhetjük a barátaink által teljesített kihívásokat és elért eredményeket. A játék november elsején jelenik meg.

 

Az Electronic Arts láthatóan nagyon sokat vár a Medal of Honor: Warfightertől, hiszen idén ennek kell küzdenie az aktuális Call of Duty ellen. A GamesComon bejelentették, hogy a többi hasonló játékkal ellentétben nem csak néhány csapat, vagy ország elit osztagai közül választhatunk majd, hanem 190 ország képviselői küzdhetnek meg egymással az online csatatereken. Ennek kezelésére és követésére egy webes alkalmazás áll majd rendelkezésre. A konferencián mutattak egy előzetest a Fire Team névre hallgató kooperatív játékmódból is:

Örömhír, hogy fejlődik az Origin is. Jelenleg 50 fejlesztő 500 játéka érhető el rajta, a jövőben azonban sokkal jobb közösségi élményt ígér az EA - ehhez bevetik az achievementeket és a kihívásokat. Ezen kívül jelentősen fejlesztik a felhasználói felületet is. Talán ezeknél is fontosabb viszont, hogy a szolgáltatás elérhető lesz MAC-en, Androidon, Facebookon és Samsung Smart TV-ken.

A MAC-es Origin egyik első húzócíme az új SimCity lesz - mert, az EA bejelentette, érkezik a játék az Apple gépére is. A városépítő-szimulátor lehetőséget ad arra, hogy egy-egy specifikus téma köré építsük fel településünket, legyen szó kaszinó-központról, egyetemi városról, vagy ipari centrumról. Minden város külsőleg is visszaadja majd azokat a döntéseket, melyeket a játékos meghozott annak építése során. Ahogy azt már korában is többször említette a Maxis: az új SimCity erősen támaszkodik a közösségre, együtt játszhatunk a barátainkkal, vagy akár az egész világgal a SimCity World lehetőséget kihasználva.

 

Sikeres a Battlefield 3 Premium, mely eddig 1,4 millió játékost vonzott. A DICE nem győzött megerősíteni a tényt, hogy nagyon elkötelezettek a Battlefield 3-as DLC-k gyártása iránt: szeptemberben jön az Armored Kill, melyhez elsőként a Premium-előfizeték juthatnak majd hozzá 4-én. Decemberben érkezik az Aftermath, majd jövő év elején az End Game, melyben bemutatkoznak a motorkerékpárok is. Ezen kívül új kiadás érkezik Battlefield 3 Premium Edition néven, mely tartalmazza az alapjátékot, egy Premium-előfizetést, valamint egy multiplayeres meglepetés-csomagot. Ez szeptemberben jelenik meg.

A Crysis 3 továbbra is vizuálisan az egyik leginkább meggyőző FPS-ek közé tartozik, s mivel német termékről van szó, természetesen nem maradhatott távol a GamesComtól. Rasmus Hojengaard, a Crytek kreatív vezetője mutatta be a Hunter mode névre hallgató új játékmódot, ahol 16-an feszülhetünk egymásnak, két csapatban. A kisebb csapat láthatatlan Hunterekből, vagyis vadászokból áll, akiknek a nagyobb csapat CELL-katonát kell levadászniuk, mielőtt lejár az idő. A poén azonban, hogy minden megölt katona hunterként éled újra. A Crysis 3 2013 februárjában jelenik meg.

A Dead Space 3 teljes craftolási rendszerrel érkezik, melynek keretein belül a játékosok különböző nyersanyagokat és alkatrészeket gyűjthetnek, majd abból felépíthetik a tökéletes fegyvert. Ezzel kapcsolatban egy kis versenyt is hirdetett az EA: álmaink fegyverét beküldhetjük a hivatalos oldalon, a nyertes anyagot pedig beteszik a végleges játékba. Megvan a végleges megjelenési dátum is: február 8.

A "futottak még" kategóriában érdemes megemlíteni a FIFA 13 új Match Day funkcióját, melynek segítségével a játékosok kiválasztott klubjukat követhetik a valóságban, mindezt az EA Sports Football Club keretein belül. A valóságban történt sérülések, felfüggesztsek, játékos-igazolások, pletykák mind-mind megjelennek a játékban, és befolyásolják a csapat teljesítményét, valamint új taktikák kiagyalására ösztönöznek minket.

Ezen kívül a The Simpsons Tapped Out ingyenes játékként jelenik meg iOS-re, és már elérhető a német App Store-ból. Az Egyesült Államokban a jövő héten, a világ többi részén pedig a jövő hónapban aktiválódik.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward