Friss infók Windows 8.1 Update 2 témakörben

Kiderült, hogy nem lesz olyan, hogy Windows 8.1 Update 2 csomag, de azért jövő kedden érkeznek újítások.

Friss infók Windows 8.1 Update 2 témakörben

A Microsoft Windows 8.1 Update 2-es frissítőcsomagjával kapcsolatban hetek óta folyamatosan érkeznek a pletykák. Hol azt találgatják a források, vajon kerül-e Start menü az új csomagba, hol pedig az a téma, hogy pontosan mikor is jelenik meg. A Microsoft illetékesei a jelek szerint megelégelték, hogy homályos és hiányos információk röpködnek ide-oda: a cég a hivatalos blogján közölte, mit kell tudni a Windows 8.1 Update 2-vel kapcsolatban.

Az első és egyben legfontosabb hír, hogy Windows 8.1 Update 2-es frissítőcsomag, mint olyan, nem létezik, így nem is érkezik. A vállalat illetékesei ahelyett, hogy megvárják, míg összejön egy nagy csomagra való újítás és frissítés, inkább a szokásos ütemtervhez igazodva teszik elérhetővé a különböző újításokat és frissítéseket, amelyek nagyobb számban az úgynevezett Patch Tuesday alkalmával szoktak megjelenni. Hogy mi is az a Patch Tuesday? Egy rendszeres havi esemény, amelyet mindig az adott hónap második keddjére időzít a cég: ekkor windowsos frissítések és hibajavítások jelennek meg, méghozzá nagyobb mennyiségben.

A fentiek alapján tehát Windows 8.1 Update 2-es szoftvercsomag érkezésére nem számíthatunk, de újítások azért jönnek, méghozzá abban az időpontban, amelyre korábban a Windows 8.1 Update 2 megjelenését várták. Ez a dátum augusztus 12-e, azaz jövő hét kedd.

Galéria megnyitása

Hogy milyen fontos újítások érkeznek pár nap múlva? Erről az alábbi felsorolás ad képet:

- Érintőpaddal kapcsolatos beállítások (pl. aktív maradjon-e bedugott egér mellett).

- Miracasttal kapcsolatos újítások: A Miracast vételhez szükséges számítógépes funkciók IHV és OEM driverekkel történő használatát egy csokornyi WiFi Direct API segíti, amelyekkel olyan 32-bites Windows alkalmazások fejleszthetőek, amik az összes támogatott x86-os és x64-es Windows 8.1-es operációs rendszer kiadáson futnak, így a PC Miracast vevőként üzemelhet.

- Egyszerűbb SharePoint Online bejelentkezés-kezelés, hála az első bejelentkezésnél megjelenő "Maradjak bejelentkezve" opciónak.

A fenti újítások hasznosak, de igazából nem nevezhetőek akkora durranásnak, mint amekkorára sokan számítottak. Ez persze összességében nem is meglepő, hiszen a legutóbbi pletykáknak köszönhetően már egy ideje sejthető, hogy a Microsoft illetékesei a következő Windows kiadásba tartogatják az igazán jelentős változtatásokat.

A Threshold várhatóan Mini Start menüvel és virtuális asztallal kiegészülve jelenhet meg, méghozzá valamikor a következő év folyamán.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap