Folyadékhűtő blokk jár a Colorful GeForce GTX 1080-asa mellé

Az új videokártya két hűtővel érkezik: gyárilag az Nvidia hőkamrás referencia hűtése lesz rajta, de a dobozban lapul még egy folyadékhűtő blokk is.

Folyadékhűtő blokk jár a Colorful GeForce GTX 1080-asa mellé

A GeForce GTX 1080-as videokártyák forgalmazása rövidesen elindul, így már nem kell sokat várniuk mindazoknak, akik egy 599 dolláros normál, vagy éppen egy 699 dolláros Founders Edition modellre vágynak. A rajtra már az Nvidia partnerei is gőzerővel készülnek, de hogy pontosan milyen újdonságokat dobnak piacra, azt csak pár nap múlva tudjuk meg.

A Colorful különleges szettjéről azonban már most is le lehet rántani a leplet, igaz, az előzményekből kiindulva most is kicsi az esély, hogy a termék Magyarországon kapható lesz. A GeForce GTX 1080 Founders Edition Bundle egy referencia felépítéssel, referencia órajeleken ketyegő videokártyát tartalmaz, amelynek GP104-es GPU-ja 2560 CUDA maggal rendelkezik. A GPU ezúttal is 1607 MHz-es alap- és 1733 MHz-es GPU Boost 3.0-s átlag-órajelen ketyeghet, a 256-bites memória-adatsínre kapcsolódó 8 GB-nyi GDDR5X VRAM effektív órajele pedig 10 GHz lehet.

A minőségi VRM áramkör, illetve a melegedő komponensek fölé a Founders Edition modellekhez járó hőkamrás hűtő kerül, de a Colorful a Bykski szakembereinek köszönhetően egy folyadékhűtő blokkot is elrejt a csomagban. Az átépítés a leendő tulajdonos feladata lesz, ugyanis a Founder Edition modellek csak referencia kiépítésben kerülhetnek az üzletek polcaira.

A különleges csomag a referencia modellekhez képest kétszer 100 dollárral drágább lesz: az első 100 dolláros prémiumot a Founders Edition kivitel indokolja, a második 100 dollár pedig a Bykski által gyártott folyadékhűtő blokk felára. Utóbbi a jelek szerint nikkelezett réz talpazattal és akril fedlappal érkezik, méghozzá felületbe mart Colorful logóval karöltve. Az új videokártya ára tehát 799 dollár lesz.

A Colorful később egyedi felépítéssel rendelkező modelleket is piacra dob majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward