Fizetős szolgáltatásokkal egészülhet ki a Firefox

Pánikra azonban semmi ok, hiszen a megszokott funkcionalitás ingyenes marad, csak az extrákért kell majd fizetni.

Fizetős szolgáltatásokkal egészülhet ki a Firefox

A Firefox mögött húzódó Mozilla Foundation fejlesztőcsapata folyamatosan azon dolgozik, hogy a Firefox minél gyorsabb lehessen, de ezzel együtt az is kiemelten fontos szempont, hogy segítsék a felhasználói adatok biztonságát, valamint privát szférát is biztosítsanak, amennyiben szükséges. A Mozilla jelenleg főként a keresőmotorok használatából, illetve a Pocket névre keresztelt, a különböző tartalmak későbbi fogyasztását elősegítő funkcióból szerez némi bevételt. A vezetés a jelek szerint újabb lehetőségeket is vizsgál jelenleg, amelyek további bevételt hozhatnak a konyhára, méghozzá úgy, hogy a már megszokott Firefox webböngésző ingyenes marad minden funkciójával együtt, de fizetős opciókat is kínál majd mindazoknak, akiknek szükségük van bizonyos extra szolgáltatásokra.

Galéria megnyitásaEbben az irányban már eddig is tapogatózott a vezetés, ugyanis ProtonVPN szolgáltatást biztosítottak a felhasználók egy részének, ami egy havidíjas VPN szolgáltatás, ára pedig 10 dollár. Az októberben érkező prémium szolgáltatások között az említett VPN mellett biztonságos felhő alapú tárhely, valamint egyéb opciók is lehetnek majd – az egyelőre nem teljesen világos, pontosan hogy néz majd ki a felhozatal, hiszen jelenleg még nincs egyértelmű publikus útiterv.

A Firefox vezérigazgatója, Chris Beard szerint első körben néhány új szolgáltatás bevezetésére lehet számítani, majd átgondolják, milyen releváns üzleti modellt lenne érdemes bevezetni, természetesen úgy, hogy ezzel egy időben a felhasználók biztonságát is szem előtt tartják.

Az viszont már most teljesen biztos, hogy a Firefox ingyenes funkciói és szolgáltatásai, amelyek jelenleg is elérhetőek – mint például a korábban bevezetett Enhanced Tracking Protection – továbbra is ingyenesek maradnak, de ezzel együtt az extra szolgáltatásokat igénylő felhasználókat is ki szeretnék szolgálni.

Mivel a fizetős szolgáltatásokkal kapcsolatban egyelőre még nincs publikus terv, így az sem tudható, milyen árszinteket vesznek majd célba, már ami a havidíjat illeti. A változás előszele lehet, hogy a Mozilla tegnap bejelentett néhány új logót, amelyek segítenek az egyes funkciók és szolgáltatások egyértelmű megkülönböztetésében. A Send a fájlküldésben segít, a Firefox Monitor az e-mail címmel kapcsolatos szivárgásokról tájékoztat, míg a Firefox Lockwise a jelszavak menedzselésében segít.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap