Final Fantasy XIII és XIV infók és videók

A Square-Enix játékairól is sok újdonságot tudhattunk meg, még gameplay videók is vannak az új MMO-ról.

Final Fantasy XIII és XIV infók és videók

Haladjunk sorrendben és kezdjük a Final Fantasy XIII-mal. Jelenleg ha bárki játszani szeretne a japán demoval, akkor kénytelen beszerezni egy japán Advent Children Blu-rayt, amin helyet foglal a program. A sok Square-es interjúból kiderült, hogy még nem döntötték el, hogy lesz e nyugati demo változata a játéknak, de abban már biztosak, hogy ha elkészítik, akkor az biztosan nem ugyanaz lesz, mint ami a film mellett található, és nem is lemezen fogják terjeszteni, hanem online, mindenki számára elérhetővé téve. Bejelentették azt is, hogy a játék teljes angol szinkronja is készen áll a startra, ami azért jelzi a projekt előrehaladását. Ha már ennyire biztosak abban, hogy milyen nyugati demot csinálnának és már hang is van hozzá, akkor előbb-utóbb csak elkészítik.

Sokan érdeklődtek, hogy az Xbox változat hány lemezen fog terpeszkedni. Úgy néz ki, hogy jelenleg a 3 cél amit nagyon szeretnének elérni, tömörítenek szinte mindent amit tudnak, miközben a minőséget igyekszenek megtartani. Aggódni tehát nem kell, a Microsoft által felállított Lost Odyssey rekordot (4 lemez) nem fogják megdönteni. Megjelenés jövőre PS3-on és Xbox 360-on.

Akik kint vannak a Gamescom-on és alig várják a Final Fantasy XIV-et, azok bizonyára nagyon boldogok lehetnek, mert a Square úgy döntött, hogy az infóáradat helyett beszéljen maga a játék, így már láthattunk gameplayt is belőle (sajnos ennek hála még csak kamerás változat van videóban). Az FF XI óta a harcrendszer eléggé megváltozott, az ottani menük helyett megjelent lent az ikonsor. Mivel nemrég elég sok dolog kiderült a játékról, így nagy meglepetések nem voltak, de egy biztos: MMO-hoz képest nagyon szép darabbal van dolgunk, a Square mindig is adott a látványvilágra.

Hivatalosan a játék PC-re és PS3-ra érkezik, de a sok érdeklődő kiderítette, hogy nincs kizárva az Xbox változat sem. A legnagyobb problémát ott az Xbox Live! vezérelvei jelentik, mert más úton jár, mint a többiek. Már tárgyalnak a Microsofttal, hogy áthidalják ezt a kis „apróságot”, márpedig ez azt jelenti, hogy jó eséllyel jön az Xbox változat (különben miért erőltetnék magukat, az MS pedig óriási hibát követne el, ha kihagyná). Megjelenés 2010 vége felé.

Karakter animációk rövid bemutatása

Érdemes még megnézni az időjárást bemutató videót is, azért katt ide: Wather Effect Demonstration

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward