Final Fantasy 14: Realm Reborn kezdeti problémák

Az előrendelők már péntektől játszhatnának, ha minden jól menne, de a szerverek máris túl vannak terhelve.

Final Fantasy 14: Realm Reborn kezdeti problémák

A Final Fantasy 14: Realm Reborn augusztus 27-én nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt, de az előrendelők már múlt hét péntektől élvezhetik a játékot - azaz csak élvezhetnék, ha rendben mennének a dolgok. A viszonylag simán lezajlott bétatesztek után az indulás sok más MMO-éhoz hasonlóan meglehetősen döcögősre sikeredett. A problémák ott kezdődtek, hogy sokan nem a régiójuknak megfelelő előrendelői kódot kapták, Európa és Észak-Amerika valahogy sokaknál összekeveredett, de ezt a szemfüles játékosok még fórumos cserebere segítségével megoldották.

Azzal a helyzettel viszont már nem tudnak mihez kezdeni, hogy a legtöbb szerver teljesen megtelt, és a meglévők sem bírják a rájuk zúduló játékosok rohamát. A játék rendezője és producere a fórumon ismertette a helyzetet a játékosokkal, és egyben elnézést is kért tőlük, azért, mert a túlterhelt szervereken már nem lehet karaktereket létrehozni.

"Majdnem minden szerver elérte azt a populációhatárt, amire számítottunk, és ha nem csökken az egy időben történő kapcsolatok száma, nem tudjuk megszüntetni a korlátozást. Ha megszüntetnénk a korlátozást, nagy lenne rá az esély, hogy az adott szerverek összeomlanának, vagy problémákat okoznának, ezért úgy gondoljuk, hogy egy ideig nem fogjuk tudni megszüntetni. Arra kérünk mindenkit, hogy ha lehetséges olyan szerveren játsszon, ahol kisebb a populáció és nincs korlátozás. Elnézést kérünk az okozott kellemetlenségért és szeretnénk, ha továbbra is mindenki együttműködne velünk."

A fórumokon javában dúl a vihar, de ha sikerül kijavítani a hibákat előbb-utóbb lecsillapodnak a kedélyek. Hátra van még persze a keddi indulás, amikor PC-s és PS3-as játékosok újabb áradata fog rázúdulni a már amúgy is túlterhelt rendszerre, kérdés, hogy ezzel mihez fog kezdeni a Square Enix.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward