Felbukkant a korábban emlegetett 12-tűs PCIe tápcsatlakozó

Az új tápcsatlakozó csak az Nvidia videokártyáin lesz jelen, de nem mindegyiken.

Felbukkant a korábban emlegetett 12-tűs PCIe tápcsatlakozó

A rejtélyes 12-tűs PCI Express tápcsatlakozó, amellyel kapcsolatban nemrégiben már érkeztek információk, ismét feltűnt, ráadásul most már végleges, kereskedelmi forgalomba szánt kivitelben, sőt, extraként azt is megnézhetjük, mekkora az újdonság egy szabványos nyolctűs PCI Express tápcsatlakozóhoz képest.

A speciális tápcsatlakozót ezúttal a Hardware Luxx.de egyik munkatársa, Andreas Schilling kapta lencsevégre, miután kapott a Seasonictól egy átalakító készletet, ami a Seasonic moduláris tápegységeihez passzol, másik oldalán pedig az emlegetett 12-tűs PCI Express tápcsatlakozó foglal helyet. Ez a tápcsatlakozó várhatóan maximum 600 W-os teljesítmény leadására lehet képes, természetesen az adott implementációtól, az alkalmazott kábelektől, illetve a tápegység lehetőségeitől függően.

A Seasonic ajánlása szerint az átalakítót legalább 850 W-os tápegységhez érdemes csatlakoztatni, ahol két darab nyolctűs tápcsatlakozót von össze, hogy elérhetővé tegye a 12-tűs csatlakozást.

Galéria megnyitása

A 12-tűs megoldás sokkal alacsonyabb, mint egy nyolctűs PCI Express tápcsatlakozó, ám szélessége nagyjából ugyanakkora, viszont egy személyben képes kettő vagy három nyolctűs csatlakozás helyettesítésére, így kompakt kialakítást tesz lehetővé, már ami a kábelezést illeti. Ennek köszönhetően a videokártyától a tápegység felé futó kábelek is egy csokorban futnak, könnyebb őket elrendezni, így esztétikum terén is nyerhetünk az újítással.

Ezt a tápcsatlakozót azonban nem kapja meg minden videokártya, legalábbis egyelőre. A Molex Micro-Fit 3.0 12-pin névre keresztelt tápcsatlakozó lényegében csak az Nvidia videokártyái számára érhető el, méghozzá az Amper sorozatú GeForce-ok számára, azon belül is csak a Founders Edition modellek használhatják. Az NVIDIA AIB partnerei által tervezett és gyártatott videokártyákon a klasszikus nyolctűs PCI Express tápcsatlakozók foglalnak majd helyet, szükség esetén hattűs példány társaságában.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap