Shop menü

FELADJA A PS VR2 PC-S HACKELÉSÉT A PSVR PC DRIVER ALKOTÓJA

A Sony nem engedi PC-re kötni az eszközt, holott játékokat nem hoz rendesen a platformra.
Török Roland
Török Roland
Feladja a PS VR2 PC-s hackelését a PSVR PC driver alkotója

A PS VR2 pár hónappal ezelőtt elképesztően magas áron került forgalomba. Számítások szerint az anyagár alig 80 000 Ft, ami majdnem háromszor olcsóbb, mint amennyiért a kész termék kereskedelmi forgalomba került. Ebben az árban természetesen benne van a csomagolás, szállítás, fejlesztés és más költségek is, de az látható, hogy a Sony bőven nyereségesen értékesíti a terméket, vagyis talán nem lenne ördögtől való, ha PC-vel is működne. 

A működéshez viszont driver, illetve Virtual Linket támogató videokártya kellene, amiből viszont kevés van. Sokan viszont ennek ellenére is örülnének egy PC-s portnak, hogy a PS VR2 OLED kijelzője a számítógéphez lehessen kötve. 

Az iVRy alkotója, aki korábban a PSVR-hoz írta a PC-s drivert egy ideig foglalkozott a kérdéssel. Neki sikerült megoldania azt, hogy a PS VR2 elhitte, hogy egy PS5 konzolhoz kapcsolódik a PC helyett, ám a készítő megint megakadt, mivel így sem sikerült bekapcsolnia a VR funkciókat a szemüvegen. Úgy tűnik, hogy viszont egy időre pihenteti a projektet, mert egyrészről nem érzi, hogy bármit is haladna előre, másrészről pedig a közösségi nyomás, amit kap, túl megterhelő számára.  

Számtalan blog állít fel lehetetlen elvárásokat a PS VR2 PC-s megoldásokkal kapcsolatban, amik miatt folyamatosan bántó vagy fenyegető kommentelőket kap a nyakába, így elvesztette a projekt a szórakoztató jellegét. Mindez azért is fájó számára, mert ő volt a legelső, aki a PSVR bejelentésekor kihangsúlyozta, hogy a legnagyobb valószínűség szerint a PS VR2 soha nem fog tudni működni PC-n, mivel a Sony vélhetően kódolni fogja az adatfolyamot. 

Ez viszont csak egy része a PS VR2 körüli pangásnak. 

A Sony nem is tűnik úgy, hogy túl nagy erőforrást fektetne a PS VR2-be, a játékkönyvtár szinte semmit nem bővült a tesztünk óta. A napokban megjelent a Walkabout Minigolf PS VR2-es változata, ami bár fantasztikus játék, megint csak egy olyan cím, ami Questen vagy PC-n több éves múltra tekint vissza.  

Az egyetlen most PS VR2-re megjelent játék, ami ténylegesen platform exkluzív az a Transformers: Beyond Reality, de még ez is csak a tavaly megjelent másfél órás (béna) játék felújított változata. Ezek után talán nem túl meglepő, hogy hónapok óta a legérdekesebb trailer, amit a PS VR2-ről a Sony mutatni tudott, ez a Gran Turismo 7 PS VR2 reklám. 

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére