Ezt tudja a GeForce RTX 2080 Ti Tomb Raider alatt

A GamesCom alkalmával feltűnt egy PC, amelyen a Shadow of the Tomb Raider futott, méghozzá Full HD felbontásban, magas részletességgel, aktív RTX támogatással karöltve.

Ezt tudja a GeForce RTX 2080 Ti Tomb Raider alatt

A PCGames Hardware munkatársai a GamesCom alkalmával lencsevégre kaptak egy kiállított PC-t, amiben egy GeForce RTX 2080 Ti videokártya teljesített szolgálatot és épp a Shadow of The Tomb Raider című játékot futtatta, méghozzá RTX támogatás mellett.

A PC egy EVGA X99 Micro alaplapot, egy Core i7-6800K processzort és 4 x 4 GB-nyi Corsair Vengeance LPX memóriát tartalmazott, plusz ugye az említett GeForce RTX 2080 Ti is helyet foglalt benne. A demó szerencsére az FPS számlálót is megmutatta, így remekül látszik, hogy a szűkebb, kevesebb geometriai alakzatot tartalmazó terekben egész jó, 70 FPS körüli teljesítmény mutatkozik, Full HD felbontás és magas részletesség mellett.

Galéria megnyitása
Balra a maximális, jobbra a minimális FPS látható

Ahogy viszont nyíltabb terepre ér a főhős, a teljesítmény jelentősen visszaesik, így a 30 FPS körüli szintet is megközelíti, azaz jól látszik, hogy bonyolultabb, több geometriát tartalmazó színpadok esetében elég komoly terhelés éri a GPU-t. Az eredeti videó, amin szerepel az FPS számláló, itt tekinthető meg, az FPS számláló nélküli demó játékmenet pedig az alábbiakban látható.

A fenti játékból túl komoly következtetéseket egyelőre nem érdemes levonni, ugyanis a tesztgépen még nem a végleges kiadás futott, így némi optimalizációra még lehet számítani. A Shadow of the Tomb Raider megjelenésekor egyébként le lesz tiltva az RTX támogatás, ugyanis a fejlesztők ezt majd csak később, egy patch érkezésével aktiválják – alighanem azért, mert van még munka bőven a technológia optimalizálásával.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap