Ez lenne a PowerColor ördögi videokártyája?

Az új videokártya esetében az 1,4 GHz feletti GPU órajel elérése sem lesz lehetetlen – amennyiben hitelesek a kiszivárgott információk.

Ez lenne a PowerColor ördögi videokártyája?

Felbukkant egy érdekes fotó, amelyről a források azt állítják, a PowerColor nemrégiben beharangozott ördögi videokártyája látható rajta. A jelenlegi információk alapján ez a videokártya egy egyedi felépítéssel érkező Radeon RX 480-as modell lesz, ami egyszerűen csak a Radeon RX 480 DEVIL nevet kapja.

A nyomtatott áramköri lap a jelek szerint ugyanúgy hattűs PCI Express tápcsatlakozót alkalmaz, mint a referencia modellek – igaz, a források nyolctűs csatlakozóról beszélnek, de a fotó ezt egyértelműen megcáfolja. Az egyelőre nem derült ki, hogy a Polaris alapú GPU, illetve a hozzá kapcsolódó 8 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória esetében milyen órajeleket alkalmaz a gyártó. Az viszont biztosnak tűnik, hogy a termék két BIOS-t kap, amelyek között kapcsolóval lehet váltani. A pletykák szerint GPU órajel terén az 1,4 GHz feletti szint elérése sem lesz lehetetlen. A melegedő komponensek hatékony hűtését egyébként egy háromventilátoros, két slotnyi helyet foglaló megoldás végzi.

A hátlapi portok között ezúttal három darab DisplayPort 1.3/1.4, valamint egy HDMI 2.0b csatlakozó sorakozik, sőt, extraként egy Dual-Link DVI port is rendelkezésre áll, ami a referencia modelleknél hiánycikk. A PowerColor újdonsága rövidesen bemutatkozhat – akkor aztán lehull a lepel az összes fontos részletről.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward